Novinky

Nissan, Suzuki a Mitsubishi omezí v červnu výrobu

Automobilky Nissan, Suzuki a Mitsubishi oznámily, že z důvodu nedostatku čipů v průběhu tohoto měsíce pozastaví produkci některých modelů. Nissan vyhlásil třídenní prázdniny továrně na ostrově Kyushu, ve dnech 24., 25. a 28. června. Dojde také k jakýmsi blíže neurčeným úpravám produkce ve fabrikách Tochigi a Oppama. Přestávka ve výrobě proběhne i v mexickém závodě. Nissan odhaduje, že kvůli nedostatku čipů vyrobí letos o 500 tisíc aut méně, než bylo plánováno.

Suzuki údajně chystá poměrně velké výrobní pauzy, tři továrny v prefektuře Shizuoka se prý kompletně zavřou na tři až devět dní, jedná se však o neoficiální informaci, kterou mluvčí automobilky odmítl potvrdit, sdělil pouze, že dodavatelé dostali provizorní plán s cílem minimalizovat škody. Nechápu, proč ty tajnosti, stejně se to zjistí… 😉 Mitsubishi nemlží a informovalo, že v červnu bude mít výpadek 30 tisíc vozů, jenž bude rozdělen mezi závody v Japonsku, Thajsku a Indonésii.

Letošní výčet výpadků bohužel určitě nebude konečný, autoprůmysl očekává, že se situace vrátí do normálu až koncem roku, je ovšem otázkou, jestli zase nebude chybět něco jiného…