Novinky

Akcionáři Mitsubishi chtějí zpátky Lancer Evolution!

Mitsubishi přednedávnem potěšilo své příznivce oznámením, že oživí sportovní značku Ralliart. Ta sice nebude vyrábět žádné sportovní modely ani sportovní verze, pouze sady sportovního příslušenství , ale i to je příjemné zlepšení současné poněkud neutěšené reality u Tři diamantů. Akcionáři Mitsubishi ale zavětřili a tlačí na automobilku, aby vrátila do nabídky ikonický sportovní model Lancer Evolution. Akcionáři mají určitě možnosti na firmu zatlačit, Toyota by mohla vyprávět, nicméně vedení automobilky je proti.

Šéf Mitsubishi Takao Kato zopakoval, že automobilka má v plánu se vrátit do rallye, ale s Lancerem Evolution prý nemůžeme v dohledné době počítat, v plánu určitě není. „Není to v tuto chvíli možné, protože v současnosti máme velmi vysoké náklady na vývoj elektrifikace a značka zatím není dostatečně silná. V předchozím roce jsme byli ve ztrátě a naší prioritou je nejdříve značku oživit a potom vypustit modely, na které fanoušci značky čekají“.

Do určité míry má Kato-san pravdu, na druhou stranu Mitsubishi má možnost využít alianční techniky, takže by náklady nemusely být až zase tak závratné nebyly, ale je jasné, že to není prioritou.

Jeden myslel na “Akcionáři Mitsubishi chtějí zpátky Lancer Evolution!

  • jako to na fotce nevypada zle…. bylo by to super, kdyby se Evo vratilo.

Komentáře nejsou povoleny.