Novinky

Maserati Ghibli Fragment: italský sedan s dotykem japonské kultury

Maserati je moje oblíbená italská značka, i když bohužel nedoceněná – a bohužel i neschopná konkurovat německým luxusním značkám. Když přišel sedan Ghibli, hodně jsem mu fandil. Ale Mercedes E nebo BMW 5 zase neohrozil. Ale Italům to nadšení neubírá, teď se rozhodli trošku smíchat italskou a japonskou kulturu a navázali spolupráci s Hiroshi Fujiwarou. Je mi jasné, že vám tohle jméno asi nic neříká…

Hiroshi Fujiwara byl jedním z prvních DJ, kteří v Japonsku prosazovali hip-jop a v 80. letech se stal ikonou japonského streetového oblečení. Dnes je vlastníkem módní značky Fragment. A právě s touto (a nikoli nějakou italskou) módní ikonou spolupracuje Maserati v rámci edice „Maserati Meets Fragment“, zahrnující dvě omezené série sedanů Maserati Ghibli ve verzi Granlusso, nesoucích označení Operanera a Operabianca, lišící se barvou karoserie. Podoba bílého auta není k dispozici, tak se podívejme na zoubek alespoň operaneře.

Maserati Ghibli Operanera ve 175kusové edici dostala speciální výplet masky chladiče, matná 17″ kola, loga Fragment, čalounění kůží a alcantarou se stříbrnými švy a modrými bezpečnostními pásy. Kromě toho se doplňky, navržené Fujiwarou, objeví v butikovém programu Maserati Fuoriserie a budou tak k dispozici i těm, kdo nestihnou pořídit auta z omezené série.