Novinky

Novému Nissanu Z zrušili autosalon

Nissan nedávno oznámil, že světová premiéra nového sportovního kupé Z proběhne 17. srpna v rámci výstavy New York Auto Show, která byla předtím už (během 18 měsíců) třikrát odložena, právě k tomuto datu však už se měla skutečně konat. Jenže kvůli nejnovější verzi čínské chřipky byla N.Y. Auto Show opět zrušena. Co to znamená pro světovou premiéru Nissanu Z?

Naštěstí nic. Nissan se rozhodl, že zrušení výstavy nebude mít na datum premiéry žádný vliv. Sedmnáctého srpna proběhne premiéra nového Z, ať se děje cokoli. Japonská automobilka totiž nejspíš tušila možné problémy a na 17. srpna, dva dny před oficiálním zahájením výstavy, připravila předpremiéru pro pozvané novináře a hosty, nezávisle na pořádání autosalonu a zrušení tedy plány Nissanu neovlivní. Auto jen neuvidí veřejnost, tedy návštěvníci výstavy.

17. srpna se dozvíme mimo oficiálních technických informací a finálního designu (jenž se prakticky nezmění) také jméno. Předpokládalo se, že se kupé bude jmenovat pouze Nissan Z, ale Japonci si v Americe přihlásili i označení Fairlady Z, tak uvidíme… Ať tak nebo tak, Evropa se bude moci na nové Z pouze dívat, prodej se zde neplánuje, zbývá pouze individuální dovoz.