Novinky

Honda Civic 5D (2023): nové fotky a info z JDM

Zatímco Evropa si musí na pětidveřový fastback Civic 11. generace počkat ještě více než rok, v Americe i v Japonsku se bude prodávat již v průběhu tohoto podzimu. Před pár dny proběhla premiéra japonské verze a s ní přichází pár nových fotek a informací. K designu už nic nemám, dal jsem posledně asi dostatečně jasně najevo, že se mi jeho čistý, atletický design líbí a věřím, že naživo to bude ještě lepší. A co jsme se dověděli nového?

Honda Civic 5D 11G má rozměry 4550 x 1800 x 1415 mm a rozvor 2735 mm (desítka má míry 4518 x 1799 x 1434 mm a rozvor 2697 mm), přední převis narostl o 15 mm, zadní se zkrátil o 20 mm a třeba kapota je delší o 50 mm. A mimochodem – Honda se také chlubí, že Civic má zatím nejméně zapadlá kola ze všech modelů značky – jsou oproti vnější hraně blatníku zapuštěna jen o 5 mm. Kufr vozu se zvětšil ze 420 na 452 l. Motor 1.5 VTEC Turbo má mít lepší odezvu na plyn, ale to už bohužel nezjistíme, stejně jako to, že řazení bude mít kratší a tužší dráhy.

V Japonsku se bude Civic prodávat pouze v pěti barvách karoserie – bílé, černé, modré, červené a laku, jemuž překladač říká „křišťálová“. Nejspíš to bude ta měňavková bílá z Jazzu. 😉 A ještě jedna aktualita z Ameriky – sportovní verze sedanu Civic Si se bude nabízet v šesti barvách a to včetně Orange Pearl, kterou měl koncept sedanu.

4 komentáře: „Honda Civic 5D (2023): nové fotky a info z JDM

  • Design exteriéru i interiéru se dle mého vydařily, jsou čisté, ale zároveň sportovní, i když trochu více odvahy, překvapení tam být asi mohlo. Nepochybuji, že i jízdně bude Civic opět velice povedený, bohužel v EU nás nic dobrého nečeká:
    1) uvedení na trh až koncem roku 2022,
    2) konec manuálu a 1.5 VTECU
    3) vyjma města slabší dynamika
    4) kufr s baterkami těžko přeleze 400 l

    No nečeká nás skvělá budoucnost?

    • a to jeste nepises o cene…

    • Jsme v EU tak se není čemu podivovat. EU chce být “zelenou vlaštovkou” světa. Jen je zarážející jak ekologické spolky získaly během pár let tak obrovskou moc, že kecají snad do všeho a všech. Ano, Honda nám díky těmto skupinám a lidem nabídne přesně to co vlastně může. Hybrid. Toď vše. Nic proti hybridu, ale sere mě, že tu nezůstalo na výběr mezi atmosférou, dieselem a hybridem. Sám si chci zvolit motorizaci nezávisle. Hlavně, že rozvojové země světa mají tu možnost si diesel a atmo koupit, ale v EU jsme přeci super bohati tak zaplatíme vývoj.

      • Je to bohužel přesně tak. 🙁

Komentáře nejsou povoleny.