Novinky

Šéfdesignér Nissanu navrhl design novodobého kupé Silvia!

Nissan se teď těší zasloužené pozornosti benzinových nadšenců díky představení nového Nissanu Z a automobilka toho šikovně využívá. Už jsme se dověděli, že chce vyrábět sporťáky, dokud o ně bude zájem a teď tu máme další pecku – návrh designu novodobého kupé Silvia. A nejde jen o nějakou kreaci natěšeného nezávislého designéra, tohle auto nakreslil vicepresident divize Nissan Design Europe Matthew Weaver!

Weaver se inspiroval první generací silvie, známé také jako Datsun 1600 Coupe (CSP311), jeden z nejikoničtějších vozů značky a navázal na ní velmi zdařilým způsobem, zachoval charakteristické rysy a zakomponoval je do moderního celku. Ostatně posoudit to můžete sami ve fotogalerii níže. V jeho představě má nová silvia zadní kola poháněna elektromotorem.

A teď to nejzajímavější – co tím Nissan vlastně sleduje? Nestává se často, že by designér automobilky zveřejňoval nějaké skici auta, které nikdy nevznikne. Sám Nissan k tomu pouze tajuplně dodává, že „oživování klasických aut pro novou elektrifikovanou éru, i když začíná pouze jako skica, dokládá, že možnosti jsou do budoucna neomezené“. Znamená to, že by Nissan Z mohl za pár let dostat stylového elektrického sportovního sourozence? Možná to není úplně vyloučené… 😉