Novinky

Suzuki WagonR Smile: nové kei v retro stylu

Suzuki na japonský trh uvedlo úplně nový model WagonR Smile a při pohledu na něj se určitě usmívat budete. Jestli vám ale na tom jménu něco nesedí, tak máte dobrou paměť – model Suzuki Wagon R má přece úplně jiné proporce i tvary. Jenže Suzuki WagonR Smile nevychází z tohoto modelu, ale z jiného kei jménem Spacia. Od spacie se však Smile liší tak zásadně, že jde bez jakýchkoli diskuzí o samostatný model. Má přepracovanou příď s roztomilými oválnými světlomety a specifickou maskou, jiný je tvar bočního prosklení i bočních prolisů a přepracována byla také záď. Úplně nový je také interiér, vše s cílem zahrát zákazníkům na (retro)city, protože autíčko je to vskutku k zulíbání, 🙂 k čemuž přispívá i dvoubarevné lakování.

Přitom se ale pamatovalo na všechny současné technické vymoženosti, o něž nejsou ochuzeni už ani zákazníci kei kategorie, takže kabině dominuje kromě analogového přístrojového štítu také 9″ dotykový displej. Oproti klasické spacii by smile měl být lépe odhlučněný a s lépe potlačenými ostatními jízdními ruchy (NVH). Podle nejnovějších průzkumů nabírají v Japonsku na popularitě posuvné zadní dveře, proto je dostal i WagonR Smile – a to dokonce elektricky ovládané. Mimochodem – všimněte si v galerii, jak obrovské místo pro zadní cestující umí kei miniauta vykouzlit. Zavazadlové prostory zřejmě zase tak moc nepotřebují. 😉

U pohonu není co řešit, auto má klasický atmosférický tříválec 0,66 l, jehož alternativou je ta samá jednotka s mild-hybridním systémem (samozřejmě na bázi silnějšího akumulátoru a startovacího generátoru (IGS). Oba systémy jsou zkombinovány s převodovkou CVT a dávají výkon 49 k při 6500/min a točivý moment 58 Nm při 5000 otáčkách. V nabídce se samozřejmě pohon předních nebo všech čtyř kol.