Novinky

Honda Integra: něco trochu jiného, než čekáme

Acura nás minulý měsíc navnadila oznámením o návratu sportovního modelu Integra, která má navázat na ty nejlepší tradice stejnojmenného předchůdce. Zatím máme spoustu slibů a jednu teaserovou fotku. Jenže v mezičase se objevily fotografie sedanu Honda Integra, které jsou z důvodu registrace designu k dispozici na čínském ministerstvu průmyslu a informačních technologií. A teď se držte – jedná se jen o vzhledově lehce upravený Civic 4D 11. generace! Nechápu to – na jedné straně (oceánu) bude Acura Integra (doufejme) špičkový, prémiový, sportovně laděný model, inspirovaný slavnými předchůdci, na druhé straně v Číně bude Integra jen mírně modifikovaný Civic… Jako bychom ani nežili v globalizovaném světě, kde se všechno „rozkecá“…

Samozřejmě nic proti novému Civicu, podle testů v Americe je to jednoznačně nejlepší kompakt na trhu, navíc zatím neznáme množství provedených změn, ale Integra si určitě zaslouží trochu víc, zvlášť když v Americe půjde o zcela samostatný model se specifickým image. Od pohledu se ta čínská liší jen jinou maskou chladiče, agresivnějším tvarem světlometů a promyšlenějším předním nárazníkem. Vzadu jsou použity ostřeji tvarované svítilny a výraznější nárazník. Detaily budou k dispozici později.

Jestli vás zajímá, jak vedle sebe v Číně bude existovat Civic 4D a Integra, tak to sám zatím netuším, nicméně je jasné, že Hondu Integra bude vyrábět společnost Guangui Honda, zatímco Civic vzniká tradičně v režii společnosti Dongfeng Honda, jenž jinak vyrábí v Číně ty zajímavější hondy (XR-V, UR-V), ale u Guangqui vznikají pro Čínu vozy Acura.

Jeden myslel na “Honda Integra: něco trochu jiného, než čekáme

  • V jakých amercikých testech je Civic hodnocen jako jednoznačně nejlepší kompakt na trhu?

Komentáře nejsou povoleny.