Novinky

Passport TrailSport: Honda přitvrzuje

Honda své modely s pohonem všech kol vždy koncipovala tak, že spíš než schopnosti v terénu upřednostňovaly pouze lepší trakci za zhoršených adhezních podmínek při co nejlepší ekonomice provozu. Někteří zákazníci to akceptovali, ti ostatní šli k jiným značkám. A tahle filozofie se tak nějak promítla i do designu, 4×4 hondy nikdy nevypadaly kdovíjak drsně. Jenže teď si Honda myslí, že to byla chyba. Stejně tak, jako se zlepšují její systémy pohonu AWD, i nejnovější SUV a crossovery vypadají robustněji a tento trend bude pokračovat i do budoucna.

V Americe plní roli „off-roadového“ imagemakeru model Passport, což je zmenšený pilot, vybavený chytrou čtyřkolkou i-VTM4 s vektorováním točivého momentu. Když jsem o něm psal posledně, pochválil jsem jeho (na hondu) drsnější vzhled, ale poznamenal jsem, že by mohl vypadat ještě namachrovaněji. No – a je to tady…

Honda pro modelový rok 2022 připravila facelift a jeho součástí je i fakt nabušený Passport TrailSport Edition. Jak vypadá Passport 2022 vlastně ani nevíme, protože k dispozici jsou pouze fotky trailsportu. Ten má mít oproti výchozí verzi agresivnější masku (asi výplet), nárazníky, rozchod kol zvětšený o 10 mm a stříbrnou spodní ochranu zadního nárazníku. Auto má i specifický design 18″ kol s pneumatikami 245/60. V kabině je použito kontrastní oranžové šití a dekory.

Jak je z fotek trailsportu vidět, Passport 2022 bude mít novou kapotu, masku, světlomety a oba nárazníky. Všechny modernizované passporty jsou stále poháněny atmosférickým V6 3,5 l s výkonem 284 koní při 6000/min a točivém momentu 355 Nm při 4700/min, zkombinovaný s devítistupňovým automatem. Do prodeje půjde vylepšený passport letos v zimě. Verze Passport TrailSport je první svého druhu, příští rok budou k dispozici i terénní pneumatiky, off-roadově odladěný podvozek a paket od HPD (Honda Performance Development) – to je to auto se stanem, černými koly a doplňky karoserie. Podobné verze dostanou v budoucnu i další americké SUV Hondy.

Osobně si myslím, že provedené změny opravdu působí drsněji, což byl samozřejmě účel, na druhou stranu podle mě passport trochu ztratil osobitost, vypadá méně jako honda. Ale kdoví, jak teď budou vypadat v Americe SUV s háčkem na masce…

Jeden myslel na “Passport TrailSport: Honda přitvrzuje

  • ja myslim, ze je to dobrejs tyl. V USA se celkove dost pritvrzuje – furt vidim vykonnejsi, drsnejsi a offroadovejsi SUV, pickupy apod. Takze cim vetsi drsnak, tim vic sance na uspech. Jeste by honda mozna pro USA mohla udelat poradnej fullsize pickup pekne body on frame.

Komentáře nejsou povoleny.