Novinky

Acura Integra bude pětidveřový fastback

Honda před měsícem oznámila, že se vrátí ikonický model Integra, jenž rozšíří portfolio značky Acura (a na některých trzích možná i Hondy) a zveřejnila první teaserovou fotku. Následně jsme se dověděli, že integra bude mít v rámci Acury hodně specifickou (a důležitou) roli. Takže nastalo období netrpělivého očekávání a spekulací – bude to sedan, liftback nebo dokonce kupé? Tak teď už alespoň tohle víme.

Acura zveřejnila další teaserovou fotku, tentokrát zádi chystaného auta, z níž je jasně vidět, o jaký typ karoserie půjde. A kdyby to náhodou někomu jasné nebylo, teaser doplňuje celá jedna věta: „Stejně jako původní integra, která pomohla rozjet v roce 1986 značku Acura, pátá generace integry bude prémiový sportovní kompakt s výrazným designem“.

Fotka (vlastně obě zatím dostupné) fotky tomu zatím dávají zapravdu, auto bude mít agresivní tvar předních světlometů, masky i zadních svítilen, silueta auta bude ve stylu kupé, respektive fastbacku; integra totiž bude pětidveřová. Tím pádem máme jasno, z jakého civicu bude vycházet… 😉 technickou spřízněnost s civicem již Acura dříve potvrdila, stále ale zůstává spousta nezodpovězených otázek. Bude základním motorem integry 1.5 VTEC Turbo nebo rovnou 2.0 VTEC Turbo z accordu (repektive CTR)? Můj tip je, že dvoulitr bude k dispozici jak pro integru, tak pro Integru Type S, kde bude mít samozřejmě větší výkon. Bude k dispozici i manuál nebo pouze automat? Předpokládám, že Acura nabídne obě varianty. Bude mít Type S pohon všech kol? To se neodvážím tipovat, ale mohla by. A bude i kupé? 😉 Acura zatím nevylučuje možnost více karosářských verzí a s touto karoserií by byl asi sedan zbytečný, tak by kupé ve hře být mohlo (a nebo nějaký crossover 😀 ), ale to asi bude ze všeho nejvíc záležet na tom, jak velký úspěch bude mít tahle integra.

Předpokládám, že Acura odhalí integru v průběhu následujících dvou měsíců, minimálně jako prototyp, technické detaily si ale nechá nejspíš až na začátek roku 2022.

2 komentáře: „Acura Integra bude pětidveřový fastback

  • no me se to zatim velice libi… na ten pohon jsem zvedav.

    • Jo, mě taky, těším se na odhalení 🙂

Komentáře nejsou povoleny.