Novinky

Acura RDX 2022: facelift pro průkopnický model

Současná generace SUV Acura RDX má v portfoliu značky velmi speciální postavení. Vlastně i v historii celé značky. Byl to totiž první model, postavený v rámci nové éry automobilky v souladu se stylistickou (a technickou) filozofií Acura Precision, vycházející ze stejnojmenného konceptu. Změna byla úspěšná u RDX i všech dalších aut a tomuto modelu se téměř povedlo prodejně se dotáhnout na bestseller značky, velké SUV MDX. A nyní prochází pro modelový rok 2022 faceliftem.

Acura RDX MY2022 dostala nový přední nárazník s vertikálními bočními otvory ve stylu MDX a tenčí rámeček masky chladiče. Vzadu došlo pouze ke změně kulatých koncovek na lichoběžníkové, poslední změnou zevnějšku jsou nové designy kol, tedy když nepočítám nové laky Liquid Carbon Metallic a Phantom Violet Pearl. V interiéru došlo k rozšíření nabídky barevných variant čalounění a to je z viditelných změn všechno. To ostatní totiž není viděl.

Acura dramaticky vylepšila odhlučnění kabiny. Došlo ke snížení volnoběžných otáček studeného motoru z 1000 na 950/min, vylepšení systému aktivního potlačení hluku Active Sound Control a předokolky mají modifikované uložení motoru pro snížení vibrací. Balíček Technology Package přidává silnější koberce, lepši vytlumení předních dveří, sklo s lepší zvukovou izolací a řadu dalších drobností. Vrchol představuje vylepšený Advance Package, jenž přidává izolaci stropu, palubní desky, tunelu pro kardan, kapoty, odhlučnění zadních dveří v kombinaci s akustickým sklem. Lepší izolaci mají ale i páté dveře a boky zavazadlového prostoru. Došlo také k rozšíření standardní výbavy, ale nebudu vás unavovat. 😉

Jeden myslel na “Acura RDX 2022: facelift pro průkopnický model

  • Tak tohle by se mi do rodiny móc líbilo 🙂

Komentáře nejsou povoleny.