Novinky

Toyota Hiace Dog Van: dodávka pro pejskaře

O Japoncích je známo, že ke všemu, co dělají, přistupují s maximální zodpovědností a důsledností a to platí i pro chov domácích mazlíčků. Důkazem toho je mimo jiné i Toyota Hiace Dog Van. Jak název prozrazuje, jde o speciální verzi dodávky Hiace, upravenou pro potřeby majitelů psů …a samozřejmě psů samotných. A čím tedy Hiace Dog Van dokáže tuto komunitu navnadit?

Základem je jakési (docela nevzhledné) linoleum na podlaze, které usnadní údržbu povrchu. Má být protiskluzové a nezadržuje pachy. Ale podstatná je osmidílná modulární podlaha s možností nastavení výšky i velikosti, podle požadavků mazlíčků. Některé (nebo všechny) části lze odstranit a vytvořit prostor pro převoz klecí. Nepotřebné díly mají své místo v prostoru pod střechou.

Některý pes ale vyžaduje neustálý kontakt s majiteli, tak může bivakovat i na zadních sedadlech, kam byla umístěna konstrukce, která zakrývá prostor pod sedákem, vytváří rovnou plochu a lze do ní vložit misku na granule či vodu. Konzole přechází dokonce do prostoru mezi předními sedadly, kde vytváří přepravku, z níž vám chlupáč může kibicovat do řízení. Okénko v bočních posuvných dveřích se stará o přísun čerstvého vzduchu, v případě potřeby na něj lze připevnit ještě ventilátor.