Novinky

Honda Integra: čínský Civic pro mladé

Všichni netrpělivě čekáme na návrat luxusně- sportovního fastbacku Acura Integra, jenž se bude od jara příštího roku prodávat v Americe, do těšení nám ale Honda trošku hodila vidle představením trochu jiné integry – sedanu, jenž je až na příď a záď identický s Civicem 4D 11. generace a jenž se bude prodávat na čínském trhu. Sklidila za to samozřejmě bouři nevole – a naprosto poprávu. Historie integry je sice těsně spjata s civicem, ale pouze po technické, nikoli designové stránce. Překvapuje mě, že Honda dělá v názvosloví takový chaos. Ale co mě překvapuje ještě víc – Acura Integra se nebude prodávat v Číně? Tamní trh je totiž spolu s USA a Kanadou jediný, kde se Acura prodává společně s Hondou. Ale dost už bylo pláče, lifting civicu se povedl a když pomineme to nešťastné jméno, je to moc pěkné auto. 😉

Čínská Honda Integra vznikla proto, aby oba společné podniky Hondy s čínskými partnery měly vlastní kompaktní sedan. Společnost Dongfeng Honda vyrábí Civic (a XR-V a CR-V) a Guangqi (GAC) Honda bude společně s HR-V a Breeze produkovat integru. Honda Integra dostala kompletně přepracovanou příď – světlomety mají agresivnější tvar, stejně jako maska chladiče a nárazník. Změnila se ale také kapota. Profil samozřejmě zůstal beze změn, tedy až na černou linku oken a integra dostala také jiný tvar klik a 18palcových kol, jiný je také zadní nárazník s difuzorem a zadní svítilny. Modifikované nárazníky ovlivnily celkovou délku auta, integra je s 4689 mm o kousek delší, šířka a výška zůstávají. Na víku kufru se objevilo decentní křidélko. Vzhled auta ještě vylepšují nové exkluzivní laky Fiery Yellow a Emerald Blue.

Snímky interiéru zatím nejsou k dispozici, ale tam se bude integra asi odlišovat pouze detaily a stejná bude i technika, k pohonu slouží stejný motor 1.5 VTEC Turbo s výkonem 180 koní a točivým momentem 240 Nm (jak prozrazuje označení na zádi). Sportovní styl integry však podtrhuje použitá šestitupňového manuálu namísto CVT, s nímž se v Číně prodává Civic 4D. Prodej čínské integry bude spuštěn ještě před koncem letošního roku.

Tak to bychom měli. A teď si počkáme na tu skutečnou integru. 😉