Novinky

Honda vyvíjí autonomní systém Level 4

Honda je první automobilkou, která prodává vůz s autonomním systémem Level 3. Tedy přesněji řečeno prodávala. O leasing Hondy Legend se systémem Sensing Elite byl v Japonsku takový zájem, že plánovaná série už byla zákazníky rozebrána. A vzhledem k tomu, že v případě legendu byl oznámen konec výroby, žádné další už nebudou. Honda Sensing Elite se sice určitě vbrzku objeví v dalších modelech Hondy, ale automobilka neusíná na vavřínech. Na německé výstavě ITS World Congress 2021 byl představen jak legend s existujícím Level 3 bezpilotním systémem, tak prototyp legendu se systémem Level 4, jenž je momentálně ve vývoji.

Tuto techniku má ve fázi před dokončením řada automobilek, ale legislativa zatím jejich komerční využití v Evropě vylučuje. EU však momentálně zkoumá možnosti legalizace systémů SAE Level 3 a SAE Level 4 na evropských veřejných komunikacích a Honda pro tyto účely poskytla úřadům čtyři exempláře legendu, které už mají na německých silnicích naježděno téměř 30 tisíc kilometrů. Honda stále pokračuje v ladění systému Level 3 a současně vyvíjí již zmíněný systém kategorie Level 4. Ten už nepotřebuje k řízení řidiče vůbec, ale člověk auto řídit stále může, pokud chce. Naproti tomu systém Level 5, na němž údajně pracuje Tesla, už ani volant a další ovládací prvky nemá, nepotřebuje je…

Jeden myslel na “Honda vyvíjí autonomní systém Level 4

  • pokud to soudruzi v Bruseli neprotlacejj jako povinny, tak jsem za tehle vyvoj rad. Spousta lidi by ani ridit nemelo. Navic takle clovek muze klidne z hospody legalne.

Komentáře nejsou povoleny.