Novinky

Acura Integra bude mít manuální převodovku!

Amerika (a určitě nejen ona) teď netrpělivě očekává návrat ikonického modelu, jenž pomohl značce Acura vybudovat na konci 80. let sportovní image – Integry. Acura autu dopřává poměrně velkou publicitu a to i přesto, že jsme z něj zatím viděli jen záď a kousek přídě. Ale už víme, že Acura chce mít z integry nového imagemakera, jenže naváže na NSX, ale na rozdíl od hybridního supersportu pro pár boháčů bude chtít jako základní model nabídky zprostředkovat radost z jízdy širokému okruhu petrolheadů.

To samozřejmě vyvolalo spoustu otázek – a jednou z těch klíčových bylo, jestli auto, co chce navázat na tradici klanu Integra, dostane manuální převodovku, když ji Honda v Americe pro nezájem zákazníků vyřadila z nabídky všech modelů s výjimkou Civicu 5D. S potěšením mohu říci ANO – dostane. Potvrzuje to nejnovější videoteaser.

Předpokládám, že si Acura nenechá ujít příležitost pochlubit se integrou ve formě prototypu na nadcházejícím L. A. Auto Show, které začne (fakt!) 18. listopadu a to by znamenalo, že se určitě ještě nějakého poodhalení dočkáme. Co doposud víme? Acura Integra využije v maximální možné míře techniku nového Civicu 5D, ale nebojte se, nebude to civic s jinou přídí a zádí, jako čínský sedan Honda Integra. Špionážní fotka, kterou najdete dole v galerii, sice prozrazuje, že Acura Integra dostane samonosnou karoserii fastbacku Civic 11G, ale bude to poznat pouze podle tvaru střechy, všechny panely karoserie budou nové. Jak by auto mohlo vypadat, ukazují rendery ruského webu Kolesa, ale je třeba je brát s rezervou, protože vznikly na základě modelu TLX. Tajemstvím zatím zůstává motor. Integra by mohla začít tam, kde prozatím končí Civic, tedy motorem 1.5 Turbo s výkonem 203 k z Civicu Si, ale tajně doufám spíš ve dvoulitr z Accordu, respektive Civicu Type R se sníženým výkonem někde kolem 220-240 koní, ten by prémiovému sportovnímu sedanu slušel přece jen víc. A sportovní verze Type S by se pak mohla pohybovat kolem 280-300 koní. To je ale jen a pouze moje teorie. 😉 Prodej Integry začne na jaře příštího roku, dřív se asi všechny detaily nedozvíme. A verze Type S nejspíš dorazí s přibližně půlročním zpožděním.