Novinky

Wards Auto 2021: dva japonské interiéry mezi nejlepšími

Americký portál Wards Auto opět zveřejnil svůj elitní seznam deseti nejlepších automobilových interiérů, vybíraných z letošních novinek (nebo výrazných modernizací). Tentokrát se vybíralo ze 33 novinek a posuzovaly se obvyklé oblasti – design, použité materiály, ergonomie, kvalita zpracování a bezpečnost. Letos zabodovala SUV a crossovery, v první desítce jich je osm, z toho čtyři americké, tři evropské, jeden korejský a dva japonské (stejně jako předloni).

Určitě vás budou zajímat právě ty posledně zmíněné. Jedná se o Hondu Civic 11. generace a nové Mitsubishi Outlander. Překvapení je to určitě v obou případech, ale větší určitě v případě Tří diamantů a jen to potvrzuje, jak obrovský mezigenerační skok outlander prodělal. Škoda, že už se o tom v Evropě nemůžeme přesvědčit sami. Porotci Wards Auto ocenili jak luxusně působící, prémiové materiály, tak design, ale i barevné provedení kabiny a spoustu bezpečnostních prvků, tato kombinace je v jeho cenové relaci velkým překvapením.

Honda Civic je nejlevnější auto z vybrané desítky, ale jak je vidět, nemusí se to vylučovat se stylovým designem a hodnotnými materiály. Porota sice zkonstatovala, že kabina působí nenápadně, což je ale pouze první dojem. Vyzdvihla nejvíce jeden, asi nepříliš očekávaný prvek – strukturovaný hliníkový dekor na středové konzole na madlech dveří. Dále oceňují nápad s motivem pláství před polovinu palubní desky. Ten ukrývá (obvykle nehezké) výdechy ventilace. Asi vás překvapí, že to není plast, ale hliník… Chválí i materiály čalounění (zdravím majitele Civicu X 😉 ), provedení a funkčnost ovladačů ventilace a celkovou ergonomii.

Tato japonská auta se ocitla v elitní skupině, kam patří také Bentley Bentayga Speed, Ford F-150, Land Rover Defender, Jeep Grand Cherokee, Mercedes-Benz S, GMC Yukon Denali XL, Ford Mustang Mach-E a Hyundai Tucson…