Novinky

Honda Integra Type R: vzácný sedan je na prodej

Kdo by neznal kultovní čtyřoké sportovní kupé Honda Integra Type R (DC2), vždyť i dnes je považováno za jednu z nejlepších předokolek všech dob. A v Japonsku, kde mělo auto klasičtější příď s úzkými světlomety, se prodávala také verze se čtyřdveřovou karoserií s kódovým označením, které byste hledali spíš u aut z Gaydonu – DB8. 😉 Ačkoli se přesné počty vyrobených kusů asi už nedají zjistit, je jasné, že jich vzniklo výrazně méně a mimo JDM se jich dostalo jen naprosté minimum. Teď se jeden z těchto jednorožců prodává v USA na portálu bringatrailer.

Nabízené auto je jedním z pouhých 2292 exemplářů modelového roku 1996 a do USA byl dovezen na jaře 2021. Má ikonický bílý lak Championship White, původní 15″ kola s pneumatikami Bridgestone Potenza RE-01R o rozměru 195/55, sedadla Recaro v u nás neobvyklé černé barvě s červeným šitím a tříramenný volant Momo. Ve výbavě je kromě elektricky ovládaných oken, antény a zrcátek ještě klimatizace …a jinak nic. 🙂 Dvoudinové autorádio Pioneer je poněkud novějšího data.

Japonská specifikace slavného atmosférického motoru B18C VTEC má v JDM verzi výkon rovných 200 koní a točivý moment 177 Nm, točí 8600 a jeho síla jde na přední kola prostřednictvím pětistupňového manuálu a mechanického diferenciálu se zvýšenou svorností. Aktuální příhoz je 18 000 dolarů, ale do konce dražby ještě zbývají čtyři dny… Ale co je nejdůležitější – máme k dispozici pěkné fotky tohoto ikonického sporťáku, tak se pojďte potěšit. 😉

2 komentáře: „Honda Integra Type R: vzácný sedan je na prodej

  • hm, za to bych toho anglana mozna i vymenil 🙂

    • Kupé je hezčí, ale má to svoje kouzlo. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.