Novinky

Toyota Tundra: dva koncepty pro SEMA 2021

Toyota po více než desetiletí obměnila model Tundra, takže je pochopitelné, že se s ním chce pochlubit všude. I na aftermarketové a tuningové výstavě SEMA, která byla včera zahájena v Las Vegas. K vidění tam je studie TRD Desert Chase Tundra, druhý exemplář není úplně koncept, ale auto, vybavené továrními doplňky.

Toyota TRD Desert Chase Tundra vychází z modelu Tundra TRD Pro a inspirovala se doprovodnými vozidly pro pouštní závody. Na první pohled zaujme widebody kit s 18″ kovanými koly, obutými do terénních 37″ pneumatik General Grabber X3. Na předním nárazníku je namontovaný rám se světelnou rampou. Zavěšení dostalo tlumiče a pružiny s dlouhým zdvihem, za kabinou je instalovaný sport bar s další světelnou rampou. Protože se jedná o úpravu ve zmíněném stylu „support vehicle“, auto veze dvě náhradní pneumatiky, hever, nádrž na vodu a benzin, bombu s CO2, vysílačku nebo výbavu na vyprošťování. Mimo to byl interiér oblečen do červené kůže. K pohonu slouží mild hybridní systém i-Force Max o celkovém výkonu 443 koní.

Druhý exemplář Tundra Lift and Accessories vychází z varianty Tundra Limited a je osazeno slíbeným TRD lift kitem, jenž zvýší světlost o 66 mm. Balíček TRD Off-Road přidává ochranu motoru, kola a pneumatiky do terénu, závěrku zadního diferenciálu, systém Multi-Terrain Select společně s Crawl Control a Downhill Assist Control. Instalován je mimo jiné i kryt ložné plochy, nášlapy, ozdobná koncovka výfuku s logem a spousta dalších drobností. Katalog doplňků pro novou tundru zahrnuje více než 100 položek, takže auto slouží spíše jako inspirace, než ukázka plného potenciálu divize TRD.

Jeden myslel na “Toyota Tundra: dva koncepty pro SEMA 2021

  • muze mi nekdo vysvetlit proc ma Toyota vubec tolik pickupu?? a jakej v nich ma bejt rozdil?
    Mi nejak neni jasny proc je Hilux, Tundra, Seqoia, Tacoma… secko skoro stejny.

Komentáře nejsou povoleny.