Novinky

Lexus LFA: nástupce už za tři roky(?). S plug-in hybridem…

Japonský automobilový portál bestcar v poslední době docela perlí. Hondě prorokuje portfolio elektrických sportovních aut, Lexusu zase poměrně brzký návrat supersportovního modelu. Poté, co Lexus zaříznul už téměř dokončený projekt ostrého gétéčka LC F, se prý rozhodl jít trochu jinou cestou – navázat na obdivovaný supersport LFA.

Nové LFA (říkejme mu tak, prozatím) by měl podle bestcar debutovat už v roce 2025, ale musí se samozřejmě rozloučit s atmosférickým V10, jenž byl asi nejsilnější stránkou předchozího modelu. Ale spalovacímu motoru sbohem nedá. Měl by by dostat dvěma turby přeplňovaný V8 4,0 l, jenž bude doplněn o plug-in hybridní systém. A pozor! Celkový výkon systému by měl být kolem 940 koní(!!!), což by znamenalo, že bude oprášen V8, vyvinutý původně pro LC F (a LS F)! Jak benzinový motor, tak elektromotor by měly být uloženy za přední nápravou, akumulátory pak vzadu pro co nejlepší rozložení váhy.

Berte to zatím s velkou rezervou, tenhle mag je docela slušná továrna na fámy, ale jestli se to potvrdí, můžete alespoň machrovat, že už to víte od zimy 2021. 😉