Novinky

Honda získala oba tituly v IndyCar 2021

Honda jede i letos na vítězné vlně v americké formulové sérii IndyCar. Získala čtvrtý Pohár konstruktérů v řadě (a desátý celkově) a současně také čtvrtý Pohár jezdců po sobě (celkově osmnáctý), když Alex Palou z týmu Chip Ganassi Racing vyhrál s náskokem 38 bodů před pilotem Chevroletu Josefem Newgardenem a 62 bodů před Pato O´Wardem (také Chevrolet). A nejen to, Honda vyhrála i prestižní závod Indy 500 (Helio Castroneves, tým Meyer Shank Racing) – stejně jako vloni, kdy triumfoval Takuma Sato. Současně si Honda letos připomíná 25. výročí zisku prvního konstruktérského titulu z roku 1996, takže je opravdu co slavit.

Jediným konkurentem Hondy je v IndyCar Chevrolet, to ale úspěchy obou rivalů nijak nesnižuje. Obě značky si uvědomují, že by byla žádoucí účast ještě alespoň jedné automobilky, ale dlouhodobě se nedaří nikoho nalákat. Krátké účinkování Lotusu v minulé dekádě skončilo naprostou blamáží.

Ve hře je letos mimochodem také titul v japonských vytrvalostních závodech Super GT, kde se rozhodne příští víkend a určitě řada z vás s napětím sleduje, jak dopadne drama ve formuli 1, kde jsou také ve hře oba tituly. Tak snad Honda napodobí výsledek z IndyCar. 😉

Jeden myslel na “Honda získala oba tituly v IndyCar 2021

  • tak jeste v F1 by to chtelo.

Komentáře nejsou povoleny.