Novinky

Max Verstappen dává do aukce svůj Civic Type R

Věděli jste, že Max Verstappen jezdil s Hondou Civic Type R? Já také ne. A to je hodně zvláštní, protože já vím skoro všechno. 😀 Že by se Honda nepochlubila, že dala k dispozici svůj nejsportovnější model jednomu z nejlepších závodních jezdců planety? To je ovšem obrovský marketingový fail. 🙁 Předpokládám, že by jej dostal letos, protože ještě vloni byl hlavním sponzorem týmu Aston Martin. Jenže Maxovo auto bylo vyrobeno už v roce 2018 a má najeto lehce přes 50 tisíc kilometrů, což není úplně málo na někoho, kdo toho po běžných silnicích kvůli pracovnímu vytížení moc nenajezdí. Že by Max dostal nějakou ojetinu? Leda že by si auto koupil v roce 2018 za své ve chvíli, kdy bylo jasné, že po Scuderii Toro Rosso přejde na Hondu i Red Bull Racing. Nebo dostal dárek od Hondy už v roce 2018 a kvůli smlouvě s Astonem se o tom jen nemohlo mluvit? No, třeba se o tom ještě něco dozvíme, ale minimálně je to divné…

Teď však partnerství Red Bullu a Hondy oficiálně skončilo. Je trošku smutné, že Red Bull pojede příští rok s pohonným systémem, který bude Honda stále vyrábět v Sakuře a jenž bude navíc oproti letošku ještě vylepšený, ale už nebude nikde o Hondě ani zmínka a oficiálně to bude produkt značky „Red Bull Powertrains“. No nic… Každopádně v souvislosti s tím je asi potřeba se zbavit nepotřebných krámů, takže Maxův bílý Civic Type R jde z baráku. Verstappen jej nabídne v aukci na carnext za vyvolávací cenu 33 333 euro a výtěžek dražby bude věnován nadaci Wings for Life, kterou založil majitel společnosti Red Bull.

Auto má údajně určité modifikace oproti běžným CTR a v interiéru bude Maxův podpis. Bez ohledu na to, za kolik se civic vydraží, bude to asi dobrá investice.

2 komentáře: „Max Verstappen dává do aukce svůj Civic Type R

  • by me zajimalo v cem se bude vozit ted? ze by mel aspon NSX?

    • Honda už to nebude 🙂

Komentáře nejsou povoleny.