Novinky

Lexus ukázal design svých elektrických modelů

Při megapremiéře elektrické budoucnosti Toyoty byly ukázány také čtyři modely Lexusu, které budou mít elektrický pohon. Už jsem se zmínil o supersportu, jenž naváže na LFA, kromě něj jsme ale mohli vidět i dvojče Toyoty bZ4X, Lexus RZ (jenž možná nahradí model RX) a také koncept velkého luxusního crossoveru, jenž nemá c současnosti v rámci značky alternativu. Společnost jim dělal ještě sedan sedan s rysy kupé, jenž nejspíš nahradí současně modely IS a RC. Ale bližší zkoumání fotek ukázalo ještě něco… 😉

Na snímcích se objevují ještě další tři auta, jimž ale Akio Toyoda v prezentaci nevěnoval vůbec pozornost. A to je škoda, protože vypadají velmi slibně. Předpokládám, že to jsou karosářské varianty zmíněného sedanu střední třídy a zahrnují moc pěkný shooting brake a neméně zajímavý pětidveřový hatchback. Že by opravdu Lexus přemýšlel v téhle kategorii o hatchbacku? Možná, pokud jej bude prezentovat jako crossover, čemuž by naznačovaly zvýrazněné lemy blatníků. A co mi dělá největší radost – úplně v koutě se krčí …kabriolet!

Lexus určitě nebude celé modelové portfolio tak rychle transformovat na elektromobily, předpokládám, že každý z modelů (s výjimkou supersportu, samozřejmě) se bude prodávat jak s hybridní/plug-in hybridní technikou, tak v elektrické verzi.

2 komentáře: „Lexus ukázal design svých elektrických modelů

  • to, co mas v nahledu, kdybych videl bez jakykoliv znacky, tak mozna reknu Honda.

    • Hondu v tom nevidím, je to zatím takové „unisex“ ale to platí u většiny EV konceptů. Ano se to doladí. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.