Novinky

Honda StepWGN 2022: zpátky do 90. let

Honda v předstihu před aftermarketovým tokijským autosalonem představilo novou generaci minivanu StepWGN. Jak už naznačil nedávno uvolněný teaser, design opět vyznává minimalismus, typický pro hondy z devadesátých let. Ale teprve kompletní odhalení auta ukazuje, jak moc. Nevím, jak vám, ale mě se ta hranatá jednoduchost fakt šíleně líbí, podle mě je to zatím nejhezčí honda, vytvořená v novém minimalistickém designérském stylu. StepWGN má v roce, kdy slaví 25 let existence, prostě koule. 🙂 Akorát že je to další auto, které nemá šestiúhelníkovou masku chladiče, takže stylistická roztříštěnost přetrvává i nadále. Vizuálně se od sebe navíc liší verze Air a Spada.

Interiér je ztvárněn ve stejném stylu, lze v něm najít prvky z civicu, ale i CR-V. Jednoduché horizontální členění má vliv nejen na vizuální jednoduchost, ale Honda také tvrdí, že pomáhá snižovat kinetózu. Kabina má tři řady sedadel, přičemž ve té druhé jsou samostatná kapitánská, auto tedy převeze nejvýš šest osob, častěji to však budou čtyři. Jsou čalouněná látkou Fabtech s odolností vůči vodě a mastnotě. Centrální tablet má úhlopříčku 11,4″, přístrojový štít 10,25″ a zadní pasažéři mohou sledovat filmy na 15,6″ stropním monitoru. Zvolené barvy kabiny u varianty Air mají evokovat obývací pokoj, Spada je uvnitř tmavá a má prémiové ambice.

Honda zatím nezveřejnila technická data k autu, oznámila pouze, že bude k dispozici jako hybrid e:HEV, ale také se spalovacím motorem.

2 komentáře: „Honda StepWGN 2022: zpátky do 90. let

  • co jsem videl na yt ty videa, kde to predstavovali, tak je to fakt peckovy.

    • Jo jo, správná JDM pixla 🙂

Komentáře nejsou povoleny.