Novinky

SubEvo: když se nemůžete rozhodnout, jestli Subaru nebo Mitsubishi

Jako by to bylo včera, když se hecovaly dva nesmiřitelné tábory příznivců kompaktních japonských sportovních sedanů s pohonem všech kol, inspirovaných rallyeovými speciály. Tak schválně – do jaké party jste patřili? 😉 Já byl třeba zatížený na evo, jeho žiletkové ovládání mi bylo vždycky bližší, než hrubý charakter STIčka. Ale teď tu máme zřejmě jednoho nerozhodnutého – seznamte se s autem, které je zepředu Lancer Evolution a zezadu Subaru WRX STI.

Samozřejmě nevzniklo svařením dvou různých vozů, základem ale není ani jedno z nich, upraveno bylo běžné Subaru WRX. Jak je vidět, majiteli se nejspíš líbila více příď „tří diamantů“, konkrétně Evo IX, záď s obřím křídlem je zase změněna ve stylu WRX STI „Blobeye“. Každopádně úprava nevypadá nijak naroubovaně, auta mají téměř stejné rozměry i proporce, takže by neznalého určitě nenapadlo, že jde o „mashup“. Což ale neznamená, že to bylo snadné spojit, za přestavbou je opravdu spousta práce včetně kompletního uříznutí předku a přivaření speciálního rámu. Každopádně jsem přesvědčen, že to stálo za to, tohle je určitě nejhezčí WRX, co jsem viděl. 😉

Kromě změny přídě dostalo WRX také tuning dvoulitrového boxeru, tvořeného mimo jiné novými svody, sáním, turbem, většími vstřikovači, obtokovým ventilem HKS, takže auto bude určitě minimálně stejně ostré, jak vypadá. Součástí úpravy jsou pochopitelně také snížené sportovní pružiny a tlumiče. Podívejte se na video, jak povedené SubEvo vznikalo.

4 komentáře: „SubEvo: když se nemůžete rozhodnout, jestli Subaru nebo Mitsubishi

  • jako vtip je to auto dobry 🙂

    • Copak o to, vtip. Ale pěkně drahý a složitý… 😉

  • Hodně slušný práce na autě, ale úplně zbytečná… Kamkoliv přijede tak dostane sodu z obou táborů, čas a prachy si mohl ušetřit, kdyby dal Subárko do kupy. Nebo si mohl rovnou našetřit na STi/EVO a ušetřil by si starosti a navíc by mě lepší káru, která by i byla prodejná normálním lidem a ne nevkusným šaškům
    Příspěvek úplně o hovně, obsah taky, kvalita zpracování tak na úrovni školní časopis od studenta střední školy, s trochou štěstí gymnasisty.

    • Hezký pokus o trolling 🙂

Komentáře nejsou povoleny.