Novinky

Toyota C-HR vede americký žebříček nespokojenosti! Před Nissany…

informace o tom, že Toyota někde něco vyhrála, už asi trochu zevšedněly. Jednou je to statistika spolehlivosti, pak spokojenosti nebo prodejů, už jsme proti tomu možná trochu rezistentní, i když to samozřejmě těší. Tak abych vás trochu šoknul, mám pro vás teď průzkum, v němž to sice Toyka zase vyhrála, ale nic k chlubení to není. 😀

Kompaktní crossover Toyota C-HR se totiž umístil na úplné špičce statistiky NESPOKOJENOSTI zákazníků, prováděnou nezávislou americkou organizací Consumer Reports za rok 2021. CR zveřejnilo „best-of-worst“ žebříček deseti aut, s nimiž jsou američtí majitelé nejméně spokojeni. Podle průzkumu by si Toyotu C-HR koupilo znova jen 29 % zákazníků, podobný (jen trochu lepší) výsledek mají už jen křápy Ford EcoSport a Chevrolet Trax. Všichni ostatní mají už mají vidinu na opětovné pořízení 40 % a více. Příznivce Nissanu a jeho prémiové značky Infiniti ale i tak určitě nepotěší čtvrté místo sedanu Infiniti Q50 (40 %) páté Nissanu Rogue Sport (Qashqai, 42 %) a šesté crossoveru Infiniti QX50 (46 %).

Konkrétní výtky majitelům vůči jednotlivým autům nebyly bohužel zveřejněny, lze je prý dohledat na webu Consumer Reports, jenže je k tomu potřeba členství. Ale není třeba se z toho nějak hroutit. 😉 Už jsem tady vícekrát zmiňoval, že statistiky CR vykazují poměrně často dost neobvyklé výkyvy, naznačující, že metodika hodnocení není nastavena úplně ideálně a drobnosti, jako je třeba nějaký recall, často výrazně ovlivní celkový výsledek.

VůzSkórePořadí
Kia Forte47%10
Cadillac XT447%9
Jeep Renegade46%8
Jeep Compass46%7
Infiniti QX5046%6
Nissan Rogue Sport42%5
Infiniti Q5040%4
Chevrolet Trax37%3
Ford EcoSport30%2
Toyota C-HR29%1

ccc Toyota C-HR Is Least Satisfying Car In Latest Consumer Reports Survey (motor1.com)

Jeden myslel na “Toyota C-HR vede americký žebříček nespokojenosti! Před Nissany…

  • to bude ve skutecnosti kvuli nejaky blbosti, urcite ne spolehlivosti apod.

Komentáře nejsou povoleny.