Novinky

Honda F1: s logem na monopostech Red Bullu i nadále?

Také vám přišlo líto, že Honda skončila ve formuli 1 hned poté, co vyhrála jezdecký titul? A ještě víc bolelo zjištění, že Honda bude pro Red Bull Powertrains motory i nadále vyrábět, bez jakéhokoli nároku na trochu slávy v případě úspěchu. Tak si představte, že teď je všechno trochu jinak, i když zatím ještě přesně nevíme jak. 😉

Red Bull Powertrains kadopádně nebude žádné motory vyrábět, montovat, servisovat ani v souvislosti s nimi nijak jinak figurovat až do roku 2025! Důvod je ten, že chce být na sezonu 2026 podle pravidel považován za nováčka, aby měl úlevy a výhody při návrhu nového motoru. Jenže někdo se o ty motory starat musí. Tedy oficiálně, neoficiálně je samozřejmě stále bude vyrábět Honda v Sakuře. Ale kdo?

Dosavadní šéf programu motorů pro F1 Masahi Yamamoto se stává „kontaktem“ mezi Hondou a Red Bullem. Povede konzultační firmu, která má usnadnit spolupráci mezi Sakurou a oběma týmy Red Bullu. A řekl k tomuto tématu zajímavou informaci: „Založili jsme novou společnost. Chtěli jsme udělat něco, co udělá lidi šťastnými a pokud vyhrajeme v F1, fanoušci budou šťastní“. To by mělo znamenat, že motory Honda budou ještě tři roky jezdit jako Honda, logo výrobce by tím pádem mohlo zůstat na monopostech a Honda by měla být vedena ve statistikách jako konstruktér. Jasné však není, zda se Honda tím pádem do F1 oficiálně vrátí nebo její aktivity v nejhorším oficiálně převezme nějaká dceřiná firma, třeba HRC Honda Racing …nebo třeba nějaká Honda Powertrains, to je fuk. 😉 To nejhorší, co by se tím pádem mohlo stát, je, že se na monopostech místo Honda e:Technology a kmitajícího H objeví nové logo HRC. Tak se nechme překvapit, jak z toho Honda vybruslí, každopádně to zatím vypadá velmi slibně.

Jeden myslel na “Honda F1: s logem na monopostech Red Bullu i nadále?

  • no aspon neco! dyt to nedavalo smysl.

Komentáře nejsou povoleny.