Novinky

Mitsubishi Pajero Sport AT35: drsná verze od Arctic Trucks

Islandský specialista na off-roadové úpravy off-roadů proslul zejména modifikacemi vozů Toyota Hilux (jedna z nich se objevila i v Top Gearu), ale samozřejmě se neomezuje jen na jednu značku, psal jsem třeba o Nissanu Navara nebo Isuzu D-Max. Teď si Arctic Trucks pohráli s Mitsubishi Pajero Sport, jenž sice není v nabídce v Evropě, ale prodává se v Rusku a právě tam míří také modifikace Pajero Sport AT35.

Na autě zaujmou na první pohled kola, na 17″ ráfcích jsou navlečeny balónové off-roadové pneumatiky o rozměru 315/70, ukryté ve vytažených blatnících. Na silnici tona nich asi bude trošku plavat, ale v terénu se postarají o potřebný grip a současně i o zvýšení světlosti. O dostatečnou vzdálenost od země se ale stará primárně zvýšený a zesílený podvozek, kombinace obojího zvedla pajero na 270 mm. Díky tomu se nájezdový úhel zvýšil z ze 30 na 34,5 stupně a výjezdový z 24,2 na 28,8 stupňů.

Poslední úpravou AT je osazení motoru a převodovky ochranným plátem, vše ostatní už je sériové, včetně možnosti volby dvou motorů – nafťáku 2,4 l s výkonem 181 k nebo benzinového V6 3,0 l s výkonem 220 k. Ty lze kombinovat buď s šestistupňovým manuálem nebo osmistupňovým automatem. Poháněna jsou logicky všechna čtyři kola.