Novinky

Red Bull RB18 představen. Je na něm nějaké logo Honda?

Red Bull včera představil svou zbraň pro letošní sezonu formule 1. Jmenuje se RB18 a vzhledem k tomu, že do prvních testů, potažmo začátku sezony je ještě daleko, nemá smysl auto jako takové moc řešit. Nejpodstatnější tak na něm je jeho barevné provedení. A na to jsme zvědaví již od chvíle, kdy bylo oznámeno, že Honda vlastně z F1 neodchází a zůstane dodavatelem motorů až do roku 2025.

A teď se dívám na nový design a hledám Háčko. Na nose nic, přestože je tam spousta volného místa. Na předním křídle nic. Na zadním křídle nic. A co monokok? Ani na krytu motoru nevidím nápis HONDA e: Technology. Ale něco přece jen vidím. Úplně vzadu, až nad zavěšením zadního kola, ve stínu křídla nacházím to, co jsem si od začátku myslel, že najdu – písmena HRC, tedy logo divize Honda Racing Corporation, která letos přibírá k závodění s motocykly také automobily, tedy primárně formuli 1. Logo je malé a na hodně zastrčeném místě, na fotkách formule ze závodů nejspíš nebude skoro vidět, což je škoda. Asi při tomhle „dealu“ tahala Honda za kratší konec, škoda, že neznáme podrobnosti smlouvy. Ale je tam, což je podstatné. 😉 Uvidíme, jestli bude jako konstruktér vedena Honda nebo HRC, je tím pádem dost pravděpodobné, že dlouhý seznam dodavatelů motorů rozšíří samostatné HRC a přímo Hondě tak případné další poháry na konto nepřibydou, ale beztak všichni vědí, jak se věci mají. 😉

4 komentáře: „Red Bull RB18 představen. Je na něm nějaké logo Honda?

  • Tak ono to bude asi o tom, kto komu teraz platí. Ale je to škoda.

    • Jasně, to je pravda. Ale už jen z nějakého respektu k partnerovi, který významně přispěl k zisku titulu, by si Honda zasloužila lepší místo, než někde pod výfukem…

  • Honda bohuzel nebude v nazvu tymu vubec. Uz si ten slozitej dlouhej nazev nepamatuju a nechce se mi to hledat, ale neni tam nic, co by hondu pripominalo.
    Mozna je to tim, ze uz nejde o sponzoring, ale dostane za to Honda zaplaceno jako za sluzbu?? tezko rict.

  • Tak Honda je ve formuli expert na špatná rozhodnutí. Sice z tohoto partnerství vzešel pohár do poličky, ale zjevně se honda resp. vedení Hondy v Japonsku zbláznilo do eko teroristické organizace, ovšem jak se mi zdá tak to platí hlavně pro EU. V Asii a řekneme na rozvíjejících trzích se spalovaky vesele montují dál. Takže to trosku smrdí zeleným alibismem. Ten vodík mají kde? Je to hnusna politika s totalitními názory. V EU jim na odbyt jde nejvíc asi crv Hrv a Civic. Nechápu proč tam není jako základ benzinak i kdyby měl stát téměř jako hybrid. Ať si každý zvolí demokraticky sám a hlavně podle svých možnosti. Mě se chce brečet protože se nám moc líbí Hrv, ale mám strach až dorazí k dealerům, budeme zklamání ze dvou věcí a to 1/ výkon a 2/není to awd. A nadcházející crv už bude přes milion a to už leasingovat nechcem. Když to srovnám s před předchozím crv, které se v predokolce dalo koupit za 500+ nepamatuji si přesně., ale nabízeli nám ho a nevzali jsme to kvůli absenci awd. No uvidíme jak to dopadne. Ovšem pokud člověk nemá pocit, že za 3/4 mega nedostane co chce tak deal zřejmě nebude. Možná to taky dopadne na odcházející crv. Sice je tam Turbo ale věřím když se budeš starat tak taky vydrží. Hezky den všem.

Komentáře nejsou povoleny.