Novinky

Honda: už víme, jak bude vypadat třetí evropské SUV

Zkraje letošního roku jsem vás informoval, že Honda chce svou pozici v Evropě posílit dvěma novými crossovery – jeden vyplní mezeru mezi HR-V a CR-V a druhý mezi crosstarem a HR-V. Ten posledně jmenovaný bude zatím neznámý elektromobil na bázi Hondy e, o tom druhém jsme věděli doposud jen to, že by měl mít přibližně rozměry současného CR-V, protože nová generace CR-V povyroste.

Teď vyplouvá na povrch, že jsme auto, které de facto zaujme pozici současného CR-V, vlastně už viděli. Třetí evropský hybridní crossover bude …drsně vyhlížející americké HR-V, jehož rendery Honda nedávno ukázala. Auto se už několik měsíců testuje nejen v Americe, ale i v Japonsku a dalších regionech a bude se prodávat jako globální model značky, samozřejmě s jiným jménem, protože označení HR-V už je obsazené. Nový crossover bude využívat techniku civicu, takže se můžeme těšit na výkonný hybridní e:HEV s dvoulitrovým benzinovým motorem. Hlavním konkurentem nového SUV bude zřejmě Toyota Corolla Cross.

4 komentáře: „Honda: už víme, jak bude vypadat třetí evropské SUV

  • Tak mě napadá – a bude tady vůbec ještě CR-V, pokud povyroste? Emisně to i s hybridem bude nejspíš masakr a motorově to nejspíš tím pádem bude bída. Třeba Highlander má pořád motor z RAVky, sice slušných 248 hp, ale váží 2015 kg. Sice pro běžné ježdění to bude vcelku OK (pomůže krouťák elektromotorů z nuly), ale bude to spíš na hraně. To by i CR-V muselo dostat o kus silnější hybrid, aby to jakž-takž jelo. Pro Hondu by bylo jednodušší CR-V v Evropě zaříznout a poslat sem místo toho menší auto velikosti RAV4. Jenže jestli to udělá, tak to bude ještě horší než současné CR-V, protože de facto bychom dostali ještě horší a lacinější auto (byť tady pochopitelně za šílený balík).

    Jsem zvědav, co tady nakonec bude, s jakými pohonem a za kolik.

    • CR-V by tu mělo být i nadále, jsem fakt zvědavý, o kolik se zvětší. Předpokládám, že US HR-V bude přece jen menší, než současné CR-V, i když asi větší, než Corolla Cross.
      Pokud jde o pohon, Civic dostane výrazně silnější verzi e:HEV s dvoulitrem, ta by mohla stačit i velkému CR-V. 😉

      • King: co to je „výrazně silnější“? Bude-li to stále s dvoulitrem, tak to bude akorát formou elektromotorů. Jenže by musí něco dobíjet a ten řev v současném CR-V bych teda s klidem oželel… Na civika mi ten pohon z CR-V přijde v pohodě, ale na velkou kisnu je to prostě zoufale málo, je-li cílem něco jiného než popojíždění ve měste nebo okresky v Polabí. Bohužel tady u nás je ten benzín v permanenci pořád, všude kopce a hybrid nestíhá…

Komentáře nejsou povoleny.