Novinky

Acura Integra: premiéra se blíží. Pohon SH-AWD nedostane.

Acura informovala, že prodejci značky v USA začnou přijímat předobjednávky na fastback Integra už 10. března, což by mohlo naznačovat, že nás od představení produkčního modelu dělí už necelé dva týdny, málokdy se pořadníky otevírají před premiérou modelu, pokud nejde o nějaký exotický vůz. Automobilka současně vyvrátila nedávné informace, že auto dostane pohon všech kol SH-AWD s vektorováním točivého momentu. S touto informací přišel jeden z amerických dealerů, podle Acury však šlo o „omyl“. Acura Integra prý bude pokračovat v „odkazu ikonického modelu s pohonem předních kol.“ Hlavní devizou auto má být šestistupňový manuál, který bude mít integra jako jediná ve své kategorii pro „nesrovnatelnou výkonnost“ a pětidveřová karoserie, která zajistí taktéž ve třídě prémiových kompaktů bezkonkurenční praktičnost.

Jediné, v čem si Acura touto zprávou poněkud protiřečí, je dřívější prohlášení, že všechny sportovní verze Type S budou mít pohon všech kol SH-AWD a jak známo, nová Integra Type S je v plánu také. Ale kdoví, ITS se možná toto oznámení netýká, to by pak vysvětlovalo trochu zvláštní „omyl“ dealera. Ale třeba byl fakt jen nějaký zmatený. 😉 Čtyřkolka by určitě zvýšila prestiž modelu v rámci kategorie a pomohla by auto více odlišit od Civicu Type R, ale je otázkou, jestli by AWD zákazníci a fandové značky považovali za výhodu. Ti, kteří kdy toužili po kompaktní čtyřkolce, nejspíš původní integrou nejezdili, výběr u japonské konkurence byl slušný…

3 komentáře: „Acura Integra: premiéra se blíží. Pohon SH-AWD nedostane.

  • Myslím, že pokud chce Acura být prémiová tak musí mít v základu zadokolku a za příplatek shawd. A nechápu proč jako Lexus nenabízí ty hybridy kurňa. Mám pocit, že tam dělají vše pro to aby to byl zase prokauč.

  • to jsem zvedav, jak moc nadseny lidi budou… ja moc nadsen nejsem.

Komentáře nejsou povoleny.