Novinky

Integra 2023: trefila Acura do černého? Zatím to vypadá slibně.

Když Acura vloni v listopadu představila prototyp nové generace modelu s ikonickým ozačením Integra, reakce byly rozpačité. Svět si integru pamatuje jako kupé, i když původně začínala jako liftback. A svět si také pamatuje malé, lehké auto, zatímco novinka má rozměry, které měly před deseti lety sedany střední třídy. Ale časy se holt mění, auto o rozměrech Toyoty GR86 dnes bohužel byznys neudělá, tak je novodobá integra liftback, využívající techniku současné generace americké sportovní verze sedanu Honda Civic Si.

Znamenají tedy negativní reakce zejména z komunity honďáků, že tohle Acura těžce netrefila? Z nich se bohužel nedá usuzovat vůbec nic, to už je takový kolorit. Cokoli nového od Hondy nebo Acury je nejprve razantně odmítnuto a teprve potom se postoj postupně mění. Každopádně Acura před týdnem oficiálně představila produkční verzi (identickou s prototypem) a současně s tím zahájila předprodej. A tváří se velmi spokojeně.

Samozřejmě nemůžeme vědět, do jaké míry je to podpora prodeje, nicméně Acura se po týdnu pochlubila, že „zájem o předprodej vysoce předčil očekávání, doslova „…we are absolutely thrilled“ 😉 a nejvíce vzrušující na tom podle asistenta vicepresidenta pro prodej Emile Korkora je skutečnost, že 70 % předobjednávek zní na výbavu A-Spec s manuální převodovkou! Acura Intregra je jediným prémiovým kompaktem v Americe, která manuál nabízí a automobilka tudíž věří, že „Integra inspiruje novou generaci enthusiastů pro značku Acura.“ Kolik těch předobjednávek eviduje, se bohužel nepochlubil.

Samozřejmě z toho zatím nelze vyvozovat žádné závěry, uvidíme tak po roce. 🙂 Je dost pravděpodobné, že o předprodej projevili zájem hlavně skalní příznivci značky, těšící se právě na manuální řazení a diferenciál se zvýšenou svorností a teprve postupem času budou auto kupovat i „normální“ zákazníci, kteří budou preferovat automat. Ostatně důvodem, proč prakticky všechny značky v Americe manuální převodovky vyřadily z nabídky, byl naprosto minimální zájem zákazníků. Integra bude jedinou acurou, prodávanou s 6MT, u Hondy má po zaříznutí manuálního accordu převodovku s přímým řazením pouze sedan Civic Si a některé výbavy Civicu 5D.

4 komentáře: „Integra 2023: trefila Acura do černého? Zatím to vypadá slibně.

  • kazdopadne v ty zluty to vypada nejhur, jak tak koukam…

    • Jo, říkal jsem si to samé. Je to fakt zvláštní. Žlutá autům většinou sluší. A ještě divnější je, že si toho nikdo z Acury nevšiml. 🙂

  • Ale v té modré je naprosto peckovní 🙂

Komentáře nejsou povoleny.