Novinky

Mitsubishi Eclipse Cross: nově už jen s S-AWC

Dnes už mají všechny automobilky v nabídce všechno, těžko se hledají nějaké zásadní rozdíly. A když už něco takového automobilka má, měla by toho pořádně využít. A tak se Mitsubishi odhodlalo k poměrně odvážnému kroku – crossover Eclipse Cross bude v Americe počínaje modelovým rokem 2023 prodávat už pouze jako čtyřkolku, verze s poháněnou přední nápravou z nabídky zmizí. Odvážný krok je to proto, že to samozřejmě přinese navýšení ceny, konkrétně o 2000 dolarů na minimálně $25,795, na druhou stranu Tři diamanty v Americe působí jako okrajový výrobce bez ambicí na velká prodejní čísla, takže si může dovolit specializaci, která mu může pomoci vybudovat specifickou image, jakou má třeba Subaru. Mimochodem ke stejnému kroku se u svých crossoverů a SUV v USA rozhodla také Mazda.

Výhodou Mitsubishi samozřejmě je, že jeho čtyřkolka Super All-Wheel Control (S-AWC), disponující mimo standardní předozadní distribuce síly motoru také vektorováním točivého momentu AYC pro kola zadní nápravy, jíž proslavily už Lancery Evolution, patří k naprosté světové špičce a pokud se nepletu, v segmentu kompaktních SUV nemá obdobu. K pohonu stále slouží přeplňovaná patnáctistovka s výkonem 151 k a točivým momentem 246 Nm, zkombinovaná s převodovkou CVT. Krom toho auto dostalo pro MY2023 nový design 18″ kol.

Pro připomenutí – u nás se Eclipse Cross už prodává také pouze jako čtyřkolka, navíc s plug-in hybridním pohonem a základní cenou těsně pod milion korun.