Novinky

Toyota GR86: dvouletá kvóta vyprodána za hodinu a půl!

Z dvojice Toyobaru (ona je to tedy spíš Subayota) druhé generace se do Evropy dostane pouze Toyota GR86 a to pouze na dva roky, na jaře 2024 bude bez ohledu na zájem prodej ukončen. Vypadá to však, že prodat malé sportovní kupé s pohonem zadních kol pro Toyotu problém nebude. Problém bude, že se ani zdaleka nedostane na všechny zájemce.

Ukazuje to trh ve Velké Británii. Tam se před pár dny otevřel pořadník a během necelé hodiny a půl byla celá dvouletá kvóta rozebrána! Toyota bohužel neuvedla, kolik aut pro UK přidělila, ale jisté je, že zájemců bylo mnohem, mnohem víc. Další registrovaní byli do systému také zaznamenáni pro případ, že by někdo objednávku stornoval, ale to se zřejmě nestane, už proto, že auto půjde zřejmě prodat obratem za víc peněz, než byla pořizovací cena. Toyota zatím nevypadá, že by měla zájem počty dodaných aut navýšit a to je dost jasný signál pro další země – jakmile bude prodej zahájen, zájemci budou muset být velmi, velmi rychlí. A ti nejrychlejší svoje auto dostanou už v červenci.

Na českém i slovenském webu Toyoty je oznámeno že jsou auta „dočasně vyprodána“ což by mělo znamenat, že se zatím nabízela pouze produkce pro letošní rok, v Německu už je vyprodáno také, ale tam jsou zjevně již otevřeny pořadníky na produkci roku 2023.