Novinky

Acura Integra se už chystá na první závody

Nová generace Acury Integra se teprve začíná objevovat u amerických a kanadských dealerů a už vystrkuje růžky. 😉 Automobilka oznámila, že jméno, které se v minulosti proslavilo i v motorsportu, dodrží tradici i v případě současné generace. Závodní debut si odbude na tradičním PPIHC (Pikes Peak International Hill Climb), tedy asi nejslavnějším závodu do vrchu na světě.

Bude startoval v kategorii Exhibition a dostane červeno-šedo-bílé válečné zbarvení, inspirované tím, které měla Integra 1. generace, když v letech 1987 a 1988 vyhrála ve své třídě šampionát granturismo vozů IMSA. Auto bude víceméně sériové, dostane pouze jiný diferenciál, sportovní podvozek a brzdy (vše z katalogu dílů Honda Performance Development) a 18″ kola HRE. Na motor se sahat nebude, 1.5 VTEC Turbo má 203 koní a 260 Nm a je zkombinovaný se šestistupňovým manuálem. Za volant usedne nováček Paul Hubers.

Acura Integra nebude na Pikes Peaku sama, v kategoriích Time Attack 1 a Exhibition budou startovat Acury NSX Type S s různými stupni úprav, řídit je budou bratři James a Nick Robinsonovi, navíc se ve stejných třídách objeví i Acury TLX Type S s jezdci Jordanem Guitarem a Justinem Lumbardem. Acura má PPIHC ráda, takže sedan TLX Type S bude plnit také roli Pace Caru (Renee Brinkerhoff).