Novinky

Toyota Crown: patentové nákresy nového crossoveru. Vypadá jako civic(?)

Už nějakou dobu se ví, že sedan Toyota Crown projde v nové generaci proměnou. Z klasického velkého sedanu se měl stát crossover a v rámci těchto změn měl vyrazit i do zámoří, konkrétně do Číny. Čínský crown už známe, tam došlo jen ke hře se jmény a jedná se o lehce upravený highlander, ale teď se na patentových nákresech ukazuje i nová generace Toyoty Crown pro Japonsko, chystaná údajně už na letošní rok. Nakonec není tak zle, nejde o crossover v pravém slova smysl, ale jen o auto se zvýšenou světlostí, tedy asi takový crossover, jako Aygo X… Akorát že se nám (tedy vlastně jim 😉 ) změnilo nejspíš ze sedanu v liftback. Nebo přinejmenším víko kufru bude extrémně malé.

Trošku znepokojivé však je, že jsem si obrázky zprvu spletl s …Hondou Civic Sedan minulé generace. 😀 Světlomety, přecházející do masky, ostrá příď a tvar kapoty na pohledu, ale i tvar bočního prosklení připomíná předchozí civic víc, než málo. Na skutečných fotkách se podobnost možná ztratí a samozřejmě to bude značný rozdíl ve velikosti, ale v tuto chvíli je to skutečně poněkud zarážející. Ostatně posuďte sami. 😉

3 komentáře: „Toyota Crown: patentové nákresy nového crossoveru. Vypadá jako civic(?)

  • jako vypada to vic honda nez nektery hondy ;p ale pekny to je

    • 😀 To máš vcelku pravdu 😉

  • Tak to jsem zvědav na finální podobu, protože takhle je to fakt Civic a to kupodivu minulá generace… Ale tyhle patentové nákresy často matou, takže to může být reálně o dost jiné, hlavně, když se „vybarví“ prolisy, orámování masky atd. (co bude v laku, plastu, chromu…). Plus to celé bude crossover, takže ta „civikovitost“ částečně zmizí už jen tím, že to bude (relativně) vysoké.

Komentáře nejsou povoleny.