Novinky

Honda Civic e:HEV 2023: české ceny a specifikace

Honda dnes oznámila české specifikace a ceny 11. generace modelu Civic. Auto, dostupné pouze s hybridním pohonem e:HEV, disponujícím elektromotorem o výkonu 184 koní a dvoulitrovým benzinovým čtyřválcem s výkonem 143 koní, bude stát nejméně 769 900 korun. Níže najdete tiskovou zprávu a pdf soubor s kompletními technickými údaji, cenami a výbavami.

HONDA OZNAMUJE CENU A SPECIFIKACE ZCELA NOVÉHO MODELU CIVIC e:HEV

Společnost Honda oznamuje ceny zcela nového modelu Civic. Model Civic 11. generace, jehož cena začíná na 769 900 Kč je k dispozici výhradně jako hybrid. Součástí standardní výbavy je tedy pokročilá technologie dvoumotorové hnací jednotky e:HEV (hybridní elektrický vůz) společnosti Honda. Uvedením vozu na trh značka splnila strategii Electric Vision, podle které mají být do konce roku 2022 elektrifikovány všechny hlavní modely osobních vozů nabízené v Evropě.

Řada začíná verzí Elegance, která je standardně vybavena 17palcovými litými koly, látkovým čalouněním sedadel, předními a zadními parkovacími senzory a zadní kamerou, sedmipalcovým multi-informačním displejem přístrojové desky a osmi reproduktory, systémem infotainmentu kompatibilním s Apple CarPlay / Android Auto a navigací. Stejně jako všechny nové modely značky Honda jsou všechny verze modelu Civic vybaveny systémem Honda SENSINGTM, komplexním systémem bezpečnostních technologií a pomůcek pro řidiče, včetně systému pro udržování v jízdním pruhu a nové funkce asistenta při jízdě v dopravní zácpě.

Verze Sport, v nabídce od 799 900 Kč, má ve výbavě kombinaci čalounění sedadel z látky a umělé kůže, sportovní pedály, LED mlhová světla a jedinečná lesklá černá zrcátka doplňující černé rámy oken s nízkým leskem, a také poutavá 18palcová černá litá kola.

Verze Advance začíná na 879 900 Kč a zahrnuje vylepšený prémiový systém 12 reproduktorů BOSE „CentrepointTM“. Vozy verze Advance mají také panoramatickou prosklenou střechu, adaptivní dálkové světlomety (ADB) a vylepšený 10,2palcový multi-informační displej přístrojové desky. Mezi další prvky výbavy patří 18palcová litá kola ve dvou odstínech černé s diamantovým brusem, kožená sedadla a vyhřívaný volant.

Uvedení zcela nového modelu Civic představuje pro značku důležitý milník. Tato poslední generace je tou nejlepší oslavou ikonického modelu. Stanoví nová měřítka praktičnosti, účinnosti, výkonu a bezpečnosti přizpůsobená moderním požadavkům v celé Evropě.

Tento rok slaví model Civic 50. výročí a od svého prvního uvedení na trh v roce 1972 se ho prodalo více než 27,5 milionů kusů ve 170 zemích. Model Civic 11. generace staví na této dlouhé historii úspěchu. Jeho evoluce designu, jízdní dynamiky a technologie hnací jednotky osloví staré i nové zákazníky modelu Civic.

Zákazníci již mohou objednávat zcela nový Civic e:HEV u autorizovaných prodejců Honda.

3 komentáře: „Honda Civic e:HEV 2023: české ceny a specifikace

  • Jak jsme asi všichni očekávali. Cena je přímo odporná. Sorry, že to musím napsat. Jinak velmi povedený Civic. Tu elektriku bych vyhodil a dal tam 2,0vtec, jezdil dlouho a za šest. A cena by byla jinde. Tohle si nikdo nekoupí, když za tyhle prachy koupíš SUV.

    • Cena je bohužel už naprosto srovnatelná s většinou konkurence. Což nevylučuje, že je opravdu odporná.

    • Cena je úplně mimo, to souhlasím. Ale vzhledem ke konkurenci je asi úplně v pořáku… A hybrid bude jízdně fajn. Nebude to sice lehkost starých Civiců, ale zase zrychlení na elektriku je taky fajn 🙂 Nyní jsem ujel cca 8 tis v hybridním CR-V a divím se, že jsem ho dřív nevyměnil za 4g. A to nyní jezdím cca 7 tis/měsíc a spotřeba je na cca 6,5 l/100 km. Ivtec v 4g by za to nejel ani náhodou…musel sem jezdit v VW….

Komentáře nejsou povoleny.