Novinky

Honda Civic Type R FL5: vyzrazen výkon japonské verze!

Honda před pár dny konečně představila nový Civic Type R (pro rok 2023 a další) bez kamufláže, ale technické podrobnosti si nechala prozatím pro sebe. Jenže v této fázi příprav se už hodně těžko něco drží pod pokličkou – a tak se stalo, že v Japonsku unikla brožura, která prozrazuje základní parametry motoru. Dvoulitrový čtyřválec VTEC Turbo má být naladěn na výkon 330 koní (243 kW) při 6500 otáčkách a maximální točivý moment 420 Nm neklesá v intervalu 2600-4000/min.

Nová generace tedy bude o 10 koní a 20 Nm silnější, což jsou relativně zanedbatelné rozdíly, ale je samozřejmě lepší mít víc, než méně. 😉 Uvidíme ještě, jak je na tom CTR s váhou (objevily se informace, že bude mít 1430 kg), ale beztak už je teď jisté, že je rychlejší, než jakékoli předchozí Type R. Čísla pro JDM samozřejmě neznamenají, že budou specifikace pro ostatní trhy identické, přece jen je emisní šikana v Japonsku menší, než ve většině ostatních vyspělých zemích, ale v Evropě asi můžeme počítat se stejnými hodnotami.

4 komentáře: „Honda Civic Type R FL5: vyzrazen výkon japonské verze!

  • Upřímně jsem čekal hodnotu 400 koní ale na druhou stranu krouťák vzrostl o 5% což zanedbatelné není. Zase si říkám je to Honda a musí ten motor taky něco vydržet 😁

    • Kčkový blok vydrží všechno. 😀 Hlavně to musí efektivně přenést náprava. 🙂

      • Tak skoro. 😉 Musíme počkat na Hondata 😉

Komentáře nejsou povoleny.