Novinky

Nissan X-Trail: úpravy od Autech a NISMO

Nissan před pár dny představil na domácím trhu novou generaci SUV modelu X-Trail, přičemž prodej bude zahájen zhruba koncem léta. Tamní zákazníci ale už vědí, jak si budou moci svoje auto odlišit od ostatních. Nissan totiž následně ukázal také dvě individualizované verze x-trailu, které budou k dispozici prakticky ihned od spuštění prodeje. Tou první je luxusně koncipovaný X-Trail Autech, tou druhou pak X-Trail Nismo Parts se stylingovými sportovními komponenty od Nissan Motorsports. Mimochodem, když už je o Autech a Nismo řeč – od letoška už se nejedná o dvě nezávislé společnosti, nyní obě značky patří firmě Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd..

Nissan X-Trail Autech používá pro značku typickou indicidualizaci – speciální modrý lak (ale na výběr je ještě šest dalších, z nichž jsou dvě exkluzivní pro Autech), specifický design 20″ kol (která musí být skutečně radost čistit) s obutím Michelin Primacy 4 o rozměru 255/45, stříbrné (tedy přesněji řečeno hliníkové) doplňky, jedinečná maska chladiče a nástavce prahů. Také interiér je klasika – černá kůže s bohatým modrým prošíváním, potaženy jsou i části palubní desky. Tuto kombinaci doplňují dekory v jemně měděném provedení.

Nissan X-Trail Nismo Parts zahrnuje mimo jiné černá 19″ kola, výrazný lip předního nárazníku, černou masku chladiče a zrcátka, žraločí ploutev, nástavce zadního křídla, meziokenní lišty s karbon dekorem, ale třeba také celý sportovní nerezový výfuk (za svody dozadu). Doplňků ale v katalogu příslušenství je ještě mnohem víc.