Novinky

Honda Civic Type R: karbonové křídlo a další doplňky od Honda Access

Honda před dvěma týdny oficiálně představila sportovní verzi Type R aktuální 11. generace civicu a krátce nato byl prozrazen i výkon této nové japonské střely. Divize pro příslušenství Honda Access následně ukázala řadu doplňků, jimiž bude možné nové CTR zkrášlit a vylepšit. Jednoznačnou hvězdou mezi nimi je výrazněji tvarované karbonové křídlo, které je oproti sériovém o kilo lehčí, což se samaozřejmě vyplatí. 😉 jedná se pouze o křídlo samotné, kovové nosníky jsou identické. Zda zajistí větší přítlak, Honda bohužel neprozradila.

Je překvapivé, že křídlem modifikace exteriéru končí, nepočítáme-li tedy červené kryty zpětných zrcátek, ve stejném odstínu jako třmeny. Více drobností je k dispozici v interiéru, zajímavé jsou hlavně karbonové dekory s vetkanými červenými polyesterovými vlákny, použité na palubní desce, výplních dveří a středovém tunelu. Na výběr je ale třeba i jinak tvarovaná (nejsem si jistý, že lépe) hliníková hlavice řadicí páky, potažená kůží, koberečky, podsvícené prahové lišty nebo podložka pro bezdrátové nabíjení. Žít určitě nebudete moci bez loga Type R, promítaného na zem pode dveřmi. 😉

Škála doplňků není zatím moc široká, ale postupem času se určitě rozmnoží, ale hlavně je třeba počítat s tím, že sportovní divize Modulo určitě představí vlastní kolekci funkčních i dekoračních prvků, byť jejich dostupnost mimo Japonsko bude asi problematická. Jo, mimochodem – v Japonsku Honda spustila jednoduchý CTR konfigurátor ve 3D. Moc toho zatím neumí, ale můžete si prohlédnout auto ve všech dostupných barvách.