Novinky

HRC: Honda zůstane ve formuli 1 až do roku 2025!

Ačkoli Honda se ziskem titulu v loňském roce v F1 oficiálně skončila, přesto v ní zůstává i nadále. Vývoj (omezený) a výroba motorů přešly na divizi HRC (Honda Racing Corporation), která má na letošních monopostech své logo. Jenže tím marketingové výhody spolupráce s mistrovským týmem končí. HRC totiž dodává pohonné systémy firmě Red Bull Power Trains (RBPT), která je oficiálně „konstruktérem“, takže Hondě do statistik už žádné poháry konstruktérů nepřibydou. 🙁

Takto to mělo být až do konce příštího roku. Sice nevím úplně přesně, co se mělo stát poté, nicméně teď je všechno jinak. RBPT oznámilo, že došlo k dohodě s HRC, že spolupráce bude ve stejném schématu pokračovat až do konce roku 2025, kdy skončí platnost současných pravidel. Neoficiálně tak budou red bully i alphatauri ještě tři sezony „Powered by Honda“. Pak se Red Bull Racing zřejmě spojí s Porsche.

Pro nás to má výhody i nevýhody. Můžeme stále fandit RBR a AT, akorát nás tedy bohužel čeká ještě velká spousta hodin, strávených u obrazovek při sledování závodů. 😉

2 komentáře: „HRC: Honda zůstane ve formuli 1 až do roku 2025!

  • no a komu fandit pak? :-/ sice je to otazka polozena az moc dopredu, ale presto…
    Bylo by fajn, kdyby Honda byla ofiko dodavatel, kdyz uz.. takle to spojuje pro Hondu jen ty nevyhody. Nebo aspon Hcko na predku nebo napis Honda na kridle.

    • Je to takové nešťastné. Dodavatelem motorů je a současně vlastně není. HRC zná jen omezené množství lidí a navíc to logo moc na fotkách vidět není. Takže jedinou výhodou je, že si Red Bull už motory kupuje.

Komentáře nejsou povoleny.