Novinky

Nissan: Chill Out je zřejmě nástupce Leafu

Automobilky se v posledních měsících předhání v tom, kdo představí kolik elektrických konceptů, z nichž se do konce desetiletí stanou běžné produkční modely. Zatím asi vede Toyota a Lexus, ale také Nissan se vloni v zimě pochlubil v rámci projektu Ambition 2030 čtveřicí studií. Všechny byly pěkné, rozuměj moderní a futuristické, až na jednu poněkud konzervativnější, která však současně jako jediná vypadala, že nemá daleko k sériové výrobě. A vše teď naznačuje tomu, že právě tento modelu bude nástupcem kompaktu Leaf.

O leafu už se ví, že tak, jak ho známe, skončí a promění se v crossover. Teď to dokonce vypadá, že by mohlo úplně zmizet jméno Leaf a nástupnický model začne s čistým štítem takříkajíc od nuly. Dalším dílkem do skládačky je zákulisní informace z Japonska, že leaf bude vystřídán autem na bázi studie Nissan Chill Out. Její design si v nezměněné podobě nechal na jaře Nissan registrovat u patentového úřadu. Co o autě tedy zatím víme?

Nissan Chill Out vypadá jako zmenšenina crossover-coupe Ariya, což určitě není náhoda, má jednoduché, elegantní tvary, jen poněkud divočejší záď. Využívá jeho alianční platformu CMF-EV i pohon všech kol e-4ORCE se dvěma elektromotory (samozřejmě s horšími parametry 😉 ). Můžeme si být jistí, že interiér bude mnohem konzervativnější, k plně autonomním vozům máme stále ještě daleko. Vzhledem k tomu, že Nissan chce ponechal leaf ještě pár let ve výrobě, je zatím debut chilloutu ve hvězdách. Může dorazit až za dva roky a leafa vystřídat, ale může tu být i dříve a prodávat se nějakou dobu souběžně. A právě tato varianta zřejmě bude pro Nissan zajímavější, možná i proto ta změna jména…

Jeden myslel na “Nissan: Chill Out je zřejmě nástupce Leafu

  • zadek docela peknej, predek peknej hnus…

Komentáře nejsou povoleny.