Novinky

Fit RS: Honda láká na sportovní Jazz

Nemůžete říkat, že jsem vás nevaroval. 😉 Honda skutečně připravuje sportovnější verzi malého hatchbacku Fit/Jazz a dnes zveřejnila jeho první teaserové fotografie. Auto, které v Japonsku ponese označení Fit RS, se liší od ostatních verzí novou maskou chladiče, která je doposud nejpovedenější a spolu s pozměněným předním nárazníkem vcelku úspěšně potlačuje „vykulený“ výraz jazzu. Fit RS má také velmi decentní spodní bodykit a jiný design kol. Interiér je opatřen tříramenným volantem s kontrastním prošíváním a pádly pro ruční volbu intenzity rekuperace, na palubní desce se objevil přepínač jízdních režimů (Normal, Sport a Econ).

O úpravě naladění podvozku se nemluví (přišla by vhod) a Honda zatím tají i technické informace. Ale jak už jsem před časem psal, mělo by platit, že Fit RS dostane silnější hybrid z HR-V, tedy s výkonem 131 koní. Nebude to samozřejmě žádná raketa, ale takové stádečko by mohlo v kombinaci se slušným točivým momentem 253 Nm s relativně lehkým Jazzem slušně cvičit. V Japonsku se bude Fit RS prodávat pouze s pohonem předních kol. Tento ostřejší jazz by se měl dostat i do Evropy, kdoví, s jakým označením. Už jsme tu měli pro „warm“ verze přídomky Type S, Sport, Dynamic, tak aby se dodržela tradice nedodržovat žádné tradice, třeba to bude pro změnu Jazz RS. 😉

2 komentáře: „Fit RS: Honda láká na sportovní Jazz

  • tradice nedodrzovat tradice 😀 to je docela trefny, ty oznaceni maj docela chaoticky. Ale RS uz v minulosti (daleko) Hondy bylo ne?

  • Jestli bude jiný motor, tak bude zcela jistě jiný i podvozek, to bych se nebál. Ale je to zase „RS“ teda… Aspoň 150 hp motor z Insightu to chtělo, Honda se holt nikdy nepoučí. Základem je nejspíš toho v Evropě moc neprodat a nic moc zajímavého v nabídce nemít, ještě by se kolem toho mohla tvořit fanouškovská komunita a o takovej hnus nikdo nestojí. Nejspíš i proto ta nulová konzistence v označení.

Komentáře nejsou povoleny.