Novinky

Toyota Crown: tovární tuning od GR a Modellista

Jako každá novinka Toyoty, i nový crossover-sedan Crown dostává krátce po představení kompletní sady doplňků od sportovní divize Gazoo Racing, konkrétně z kolekce GR Parts a stylingové značky Modellista. Oba kity jsou poměrně decentní a nijak dramaticky se od sebe neliší. V obou případech jsou připravena 21″ kola, GR Parts nabízí spoilery obou nárazníků a nástavce prahů a křidélko na víku kufru. Mimo to lze auto vybavit tlumiči Performance Dampers, montovanými napříč mezi tlumiči pérování a omezující vibrace, hluk a kroucení, ale také třeba udělátko GR Door Stabilizer, které zpevňuje prostor kolem zámků dveří.

Modellista připravil spodní bodykit v obdobném složení, navíc ale umožňuje mít lemy blatníků v barvě karoserie, což vypadá mnohem lépe a vlastně to smazává ten rádoby crossover vzhled. Obě značky také umožňují odstranit nevzhledný černý „batoh“ na zádi a vyměnit díl za lakovaný v barvě auta. Pak jsou od obou divizí samozřejmě k dispozici drobnosti, jako tónovaná skla, obrandované šrouby registrační značky, koberečky, ochrany misek klik dveří, karbonové kryty dálkového ovládání a spousty dalších drobností.

3 komentáře: „Toyota Crown: tovární tuning od GR a Modellista

  • Pořád nechápu, že si tohle koupí cílovka – Crown je na tom akorát jméno, jinak to s tím nemá nic společného. Jako nalepit „Civic“ na Dustera. Jako jo, byl by to přece Civic, ale copak to má něco společného s lidmi, kteří ho kupovali? Rozumím, že prodeje Crownu jdou do kopru, hotl vůči trendům není imunní nikdo a sedany holt netáhnou. Ale proč teda na to cpát jméno Crown? Copak Maserati zrušilo qporte a začalo to lepit na Levante? Dtto úplně všichni ostatní.

    • Podle mě chytrý tah od Toyoty je, že Crown bude celá rodina modelů a de facto dva z nich budou sedany (včetně tohoto 😉 ). Takže to půjde naservírovat zákazníkům stylem „máme tady novou generaci sedanu Crown, ale k němu ještě tři nové karoserie při zachování hodnot Crownu, takže si teď můžete vybrat“. Zákazníci si vyberou, Toyota to zhodnotí a v příští generaci třeba už nebude vůbec žádný sedan. A kdoví, jestli se stávající klientela těch Crown-SUV výslovně nedožadovala. 😉

      • Tím si právě nejsem tak jistý. Japonci jsou sice známí tím, že mají rádi „nové věci“, ale já třeba v tomto konkrétním autě nevidím nic „Crown“. Designově to na mě nijak luxusně, exkluzivně a „tradičně“ nepůsobí. Jako rozšíření modelové nabídky Priusu nebo Mirai proč ne.

        Když se podívám na Panameru-Cayenne, 7-X7, A8-Q8, S-GLS, Qporte-Levante, tak prostě vidím auta, která jsou sice typově jiná, ale zaměřením stejná. Když se podívám na tohle, tak si v tom týpka z minulého Crownu představit nedovedu. Ale třeba to Japonci takto chtějí. Uvidíme, jak se to bude prodávat.

Komentáře nejsou povoleny.