Novinky

Nissan Skyline GT-R z F&F4 jde do aukce

Je mi jasné, že jsi ho z fotky hned poznal – to je přece Nissan Skyline GT-R R34 v úpravě Kaizo Industries a zářivém laku Bayside Blue, s nímž jezdil herec Paul Walker ve filmu Fast and Furious 4. A dalším řidičem můžeš být klidně i ty, pokud vyhraješ aukci, která proběhne někdy v posledním čtvrtletí letošního roku, přesné datum nebylo zatím stanoveno.

Skyline GT-R, vyrobený na objednávku filmového studia Universal, má najeto pouhých 6000 km. Je to jediný vůz svého druhu, jenž se účastnil filmování, jeho kamerová dvojčata byly makety, postavená na bázi negétéerkových skylinů ER34. Walker žádal studio, aby GTR nebylo polepené a bylo mu vyhověno, takže se svým způsobem podílel i na tom, jak nissan nakonec vypadal. V současnosti vůz vlastní společnost GT-A Intenational, která si pro oznámení aukce vybrala dnešní den, protože to by Paul Walker slavil narozeniny. Na vlastní oči lze momentálně auto vidět na stánku firmy na výstavě Motorworld München.

Kromě bodykitu Nismo a 19″ kol Volk Racing RE30 má Skyline GT-R mimo jiné třeba manuální šestikvalt Getrag, mezichladič Turbonetics, snížené pružiny Nismo, ochrannou klec, titanovou rozpětu tlumičů ARC, brzdy Rotora se šesti pístky vpředu a čtyřmi vzadu, Menší problém může nastat v kokpitu, protože sedadlo je napevno přichyceno do karoserie na Walkerovu velikost. GT-A International nechalo také udělat kompletní 3D sken auta, jenž bude samostatně vydražen jako NFT.

Vzhledem k tomu, že se Walkerova Toyota Supra A80 s automatem z F&F1 prodala v dražbě za závratných 550 000 dolarů, lze předpokládat, že plnotučný modrý skyline vyleze ještě o pořádný kus výš.