Novinky

Daihatsu Hijet Quokka: roubenka na kolech

Už párkrát jste se na japan-cars.cz mohli přesvědčit, že malé nejsou v Japonsku jen městské minivozy třídy kei, ale i obytňáky. Obytné přestavby nebo vestavby tam často vznikají nejen z malých dodávek, ale dokonce i z kei aut, jako v tomto případě. Není to až tak překvapivé, v Japonsku je místa k parkování málo a kei tvoří 40 % tamního trhu s auty, takže se miniobytňáky prostě logicky objevovat musí. Podstatné je, aby splnily svůj účel a byly schopné nějakého člověka ubytovat.

Jeden z dealerů Daihatsu, firma Mishima, vyvinul vlastní RV s názvem Quokka, což je pojmenování, vypůjčené od nejroztomilejšího vačnatce na planetě. Hijet Quokka vznikl na bázi šasi trucku Hijet a bouda ukrývá interiér, jenž byste asi nečekali. Je totiž kompletně dřevěný. Obložení stěn připomíná místnost roubené chalupy, ze dřeva je podlaha, úložné boxy (sloužící jako lavice) i stůl. A odpověď ne nejdůležitější otázku zní – ano. Ložná plocha má délku 1830 mm a šířku 1230 mm, takže se uvnitř se vyspí dva (štíhlí) dospělí. Japonci. 😉

Ba co víc, nejde jen o pojízdnou postel, dva lidé se vyspí v kdečem. V dřevěných boxech je instalována také mikrovlnná trouba, lednička a větší baterie, která je udržuje v chodu. Na kuchyňku a sprchu už místo nezbylo, ale vařit a sprchovat se lze romanticky i pod širým nebem. Sezení lze z auta přesunout také ven, jak můžete vidět níže na fotce. Quokka může mít navíc také střešní solární panely, parafínové nezávislé topení a řadu dalších doplňků. Nejlevnější Daihatsu Hijet Quokka s manuálem a předokolkou stojí na JDM 2 579 500 jenů, tedy necelých 470 tisíc korun.

2 komentáře: „Daihatsu Hijet Quokka: roubenka na kolech

  • no s tim designem vnirku nevim nevim… hned na prvni fotce me napadlo, ze v tom veze spis saunu 😀
    toho dreva je tam zbesile moc.

    • Prostě roubenka. 😀 Ale sauna by taky byla fajn. 😉

Komentáře nejsou povoleny.