Novinky

Nissan NV200 Vanette: nečekaná novinka po 13 letech výroby

Vypadá to, že se Nissan stal expertem na průběžné vylepšování svých přesluhujících modelů. Vzpomeňte na GT-R – snad každý rok přišlo nějaké vylepšení, o několika významných faceliftech nemluvě. Teď se ukazuje, že se to netýká jen supersportu. Dodávka Nissan NV200, která už se v Evropě dva roky neprodává, jede pod označením N200 Vanette dál – už třináctý rok (od 2009) a pro letošek dostává zajímavé příslušenství.

Stejně jako dříve modely Serena a Caravan lze vybavit vanette variabilním skládacím lůžkem Multi-Bed s pěticentimetrovou matrací v několika barevných verzích, které poskytne dostatek prostoru pro ležení dvou dospělých běžného japonského vzrůstu (délka lůžka je 1720 mm a šířka 1270 mm) a pod ním vznikne prostor o výšce 390 mm. Nissan tak reaguje na rostoucí popularitu kempování v Japonsku. Bohužel Nissan nenabízí žádné zatemnění oken, tady budou majitelé muset improvizovat.

Trošku překvapivě nelze (zatím) lůžko dokoupit do starších NV200, nabízí se aktuálně pouze v rámci nově nabízené verze Vanette Multi-Bed za 2 833 600 jenů (520 tisíc korun) za dvoukolku a 3 197 700 jenů (580 tisíc korun)za AWD. K pohonu slouží atmosférická šestnáctistovka v kombinaci s CVT.