Novinky

Honda Civic Type R-GT nahradí v Super GT NSX

Honda na Tokyo Auto Salon 2023 slibovala mimo jiné záhadný koncept závoďáku pro rok 2024. Tipoval jsem, že by mohlo jít o speciál pro Super GT s designem Acury Integra, protože se stále ještě myslím, že se tohle auto v Japonsku objeví, i když třeba jen ve sportovní verzi Type S. No – ukázalo se, že jsem byl hodně blízko. 😉 Opravdu jde o závoďák pro Super GT, ale bude vypadat jako Civic Type R!

Vůz nese označení Honda Civic Type R-GT a připravuje se ve specifikaci pro top kategorii GT 500. Tam Honda v současnosti závodí se speciály NSX-GT, aktuálně ve specifikaci s motorem vpředu, protože auta s motorem uprostřed jsou od sezony 2020 zakázána. NSX má tedy před sebou poslední sezonu a pak bude nahrazeno Civicem. Podobně letos Nissan vyměnil GT-R za Z, z gétéček tedy po letošku japonské supersporty bohužel zmizí.

3 komentáře: „Honda Civic Type R-GT nahradí v Super GT NSX

  • Vypadá to sice pěkně, ale celkově je to docela smutné. Po boji NSX, GT-R a RC-F/LC500 je tu sestup o třídu níž na Supra vs. Z a k tomu hot hatch… Tímto tempem bude za pár let v GT500 i Mitsubishi s Daihatsu, taková Delica vs. N-Box vs. Note, to bude ten správnej line-up!

    • Je to tak, těmi supersporty se SGT lišilo od DTM. Na druhou stranu marketingový dopad toho, že tam jezdí auta se vzhledem relativně dostupných modelů, bude asi větší.

  • Musím říci, že jsem si skoro sedl na prdel 🙂 Fakt mě to překvapilo a cíva vypadá v té závodní specifikaci pro SGT božsky. Dokonce si troufám říct, že zepředu a z boku je design ještě agresivnější jako u NSX. A tady jde vidět, že v kategorii GT500 nemusí být nutně auta odvozená od supersportů aby udělala dojem. Tedy alespoň na mne. Motory to mělo stejné-přeplňované dvoulitry.Palec 👍

Komentáře nejsou povoleny.