Novinky

Honda Civic Type R: Mugen opět šokuje

Úprava Hondy ZR-V není to jediné, co Mugen přivezl na letošní Tokyo Auto Salon. Pozornost na sebe strhl projekt Civic Type R Mugen Concept, jenž ukazuje možnou cestu, kterou se známý úpravce Hondy vydá v případě úpravy nového Civicu Type R (FL5). Ale spíš ne, je to podobná divočina jako v roce 2018, kdy se také na TAS představil koncept Mugen Civic Type R RC20GT, jenž se také do nabídky bodykitů nedostal. Ale zpět k aktuálnímu Type R Mugen Concept.

Mugen připravil pro CTR karbonovou kapotu se spoustou ventilačních otvorů a masivní přední lip, jenž přechází do rozšířených předních blatníků. Ty navazují na masivní nástavce prahů, rozšířeny jsou i zadní blatníky a spodní bodykit vzadu přechází do difuzoru s jedinou koncovkou výfuku. Mugen ještě civic doplnil obřím křídlem a 20″ koly. Je také zřejmé, že auto stojí o kousek blíže zemi a je vybaveno většími brzdami Brembo.

Je to sice dost přehnané, ale po stránce designu velmi čisté a s designem auta pěkně sladěné. M-Tec údajně „zvažuje“ výrobu tohoto kitu, inspirovaného okruhovými speciály, ale jak už jsem napsal, hlavním smyslem bylo zřejmě vzbudit pozornost. Nejspíš zůstane jen u studie a stejně jako u minulé generace úpravce zanedlouho nabídne vzhledově poněkud rozumnější variantu.

2 komentáře: „Honda Civic Type R: Mugen opět šokuje

  • tak tohle bych si nekoupil… proc jsou ty lipy taky tlusty…?

    • Prostě aby to celé šokovalo, nic jiného v tom není. Aerodynamicky to nemůže fungovat.

Komentáře nejsou povoleny.