/ Honda Jazz: nová generace prošla radikální proměnou designu /

Honda na Tokyo Motor Show představila čtvrtou generaci subkompaktního hatchbacku Jazz a co se vzhledu týče, nezůstalo při starém naprosto nic. Honda tvrdí, že auto navrhla tak, aby splňovalo “globální standardy pro kompaktní auta” a je zcela zjevné, že to znamená, že je auto zcela bez výstřelků a kudrlinek. Představuje to, čemu se říká “clean design” – je zde minimum designérských prvků a jednotlivé linie na sebe krásně navazují, Nejprve mě to zarazilo, ale postupně tomu asi začínám přicházet na chuť, má to něco do sebe. 😉

Stejně tak minimalistický, ale designově zajímavý, je interiér s retro volantem, displejovým přístrojovým štítem a vysokým středovým tunelem s voličem převodovky. Honda slibuje vynikající výhled vpřed díky tenoučkým A sloupkům karoserie a sedadla s dobrou oporou těla, navrhovaná podle standardů pro větší auta. Zadní Magic Seats si zachovají stejnou variabilitu jako doposud, ale navrch by také měla být komfortnější.

Jazz bude poprvé vybaven dvoumotorovým hybridním systémem, detaily nebyly zatím zveřejněny, ale nejspíš bude převzatý z modelu Insight. Změní se pouze označení, hybrid se bude jmenovat e:HEV.

Součástí nabídky bude crossover verze, v Japonsku označovaná Crosstar, s pozměněnou přídí, střešními ližinami a plastovým ochranným spodním bodykitem. V Japonsku půjde do prodeje v únoru, kdy budou k dispozici také podrobnější informace.