Novinky

Wards 10 Best Engines 2018: bodovala Honda, Toyota a Infiniti

Magazín Wards Auto každoročně vyhlašuje dvě ankety, které si v Americe získaly slušné renomé: deset nejlepších interiérů a deset nejlepších motorů. Nyní nastal čas vyhlásit desítku nejlepších pohonných jednotek pro rok 2018 Wards 10 Best Engines, vybíraných z aktuálně nabízených modelů bez ohledu na to, zda jsou nové či nikoli. V této anketě se tradičně daří japonským značkám a letošní rok není naštěstí výjimkou. Trošku překvapí nejen to, že v nejlepší desítce není ani jeden motor německých značek (asi trošku natruc evropské soutěži IEOTY), ale i umístění alespoň jednoho atmosférického motoru (Ford Mustang V8 5.0), naopak vůbec nepřekvapí aktuální dominance přeplňovaných motorů a alternativních systémů pohonu.

Nejúspěšnější značkou se stala Honda, která získala dvě ocenění za 2.0 VTEC Turbo z Civicu Type R a za vodíkový pohon elektromobilu Clarity. Jedno ocenění získává Toyota za hybridní systém s 2.5litrovým čtyřválcem sedanu Camry. Jeden triumf si připisuje také Infiniti za přeplňovaný V6 3.0.

Pokud jde o nejaponské vítěze, patří mezi ně kromě již zmíněného mustangu také elektrický systém Chevroletu Bolt, hybrid Chrysleru Pacifica, přeplňovaný V6 2.7 Fordu F-150,  2.0 Turbo Jaguaru a V6 3.3 Turbo Kie Stinger.